Greta Thunberg ve arkadaşlarından Stockholm’deki eyleme destek

Nagihan Akarsel için İsveç’in başkenti Stockholm’da yapılan protesto eylemine katılan ünlü çevre aktivisti Greta Thunberg ve arkadaşları, her zaman jin jiyan azadî diyen Kürt halkının yanında olacaklarını söyledi.

İsveç’in başkenti Stockholm’da kadınlar, Süleymaniye kentinde dün katledilen Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi Nagihan Akarsel için protesto eylemi yaptı. Amara Kürt Kadın Meclisi’nin çağrısı üzerinde kentin en işlek caddesi Drotninggatan’da bir araya gelen Kürdistanlılara, ünlü çevre aktivisti Greta Thunberg ile arkadaşları da destek verdi. Aktivistler “Türkiye’ye silah satışını durdurun” dövizi taşıdı.

‘MÜCADELELERİMİZ BİRBİRİNDEN KOPUK DEĞİL’

Ellerinde "Türkiye’ye silah satışını durdurun" döviziyle katılan Greta Thunberg, şöyle konuştu: “Bugün buraya Kürt halkının haklı mücadelesini desteklemek için geldik. Kadınların bu şekilde katledilmesi yeni değil, fakat bu şekilde kınanması, daha büyük yankı yapması önemlidir. İran’da yaşananlar tüm dünyanın da gündeminde ve bu olumlu bir şey. İnsanların uyanması, tepki vermesi için bu tür katliamlar vesile olmamalı ama yine de umut vaat ediyor diyebilirim. Hepimizin farklı alanlarda verdiği mücadele birbirinden kopuk değil ve mücadele eden Kürtler çok cesurlar. Devam etsinler. Biz her zaman yanlarında olacağız. Günümüzde dünyanın her yerinde Jin Jiyan Azadî sloganı Kürt halkının mücadelesini kadınların direnişini anlatıyor, tanımlıyor.”

Kendilerinin çevre için verdiği mücadelenin de bir direniş olduğunu ve kadının doğayla bütün olduğunu ifade eden Thunberg, “Kadının doğayla bütün olduğunu çoğu kesimler görmez. Bizim çevreciler bile bazen bunu görmüyor” dedi.

Eylem, hep birlikte atılan “Jin jiyan azadî” sloganlarıyla sona erdi.