GÖRÜNTÜLÜ

Güney Fransa’da Jineoloji buluşmaları

Le Vigan kasabası ve Montpellier kentinde Jineoloji Komitesi tarafından düzenlenen etkinliklere akademisyenlerden çiftçilere kadar farklı kesimler katıldı.

Güney Fransa’da yer alan Le Vigan kasabası ve Montpellier kentinde Jineoloji Komitesi tarafından jineoloji ile ilgili tanıtım etkinlikleri düzenlendi.

Etkinliğe Güney Fransa, Latin Amerika, Kuzey Afrika, Galiçya, İngiltere ve Kürdistan’dan akademisyen, öğretmen, çiftçi, aktivistler ve belediye çalışanları katılarak tartışma yürüttü.

Jineoloji ağından üyeler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın önerisiyle Kürt Kadın Hareketi tarafından yürütülen ve bugün dünyayı etkileyen Jineoloji’nin temeli üzerine geniş bir sunum gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan erkekler ise kadın özgürlüğü ve erkek zihniyetinin değişim ve dönüşümü ile ilgili sunumları ilgiyle dinledi.

Ayrıca Fransa’da yürütülen “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesinin küresel boyutlarını teorik ve pratik çerçevede aktarımlarda bulunuldu.

Montpellierde ise kadın komünlerinin katılımıyla Jineoloji çalışmaları üzerine bir buluşma gerçekleştirildi. Buluşmada kadın bilinci ve örgütlenmesi gücü olan Jineoloji üzerine kapsamlı aktarım yapıldı. Ardından Avrupa’daki kadının durumu, cinsiyetçilik, cins bilinci ve mücadelesi üzerine ortak analizler yürütüldü.