'Hasta tutsak Hanife Arslan'ın cezaevinde olması hayati risk'

76 yaşındaki ağır hasta tutsak Hanife Arslan’ı ziyaret eden DEM Parti Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, "Cezaevinde kalması hayati risk" dedi.

Wan'daki T Tipi Cezaevi'nde bulunan 76 yaşındaki ağır hasta tutsak Hanife Arslan ilerleyen yaşı ve sağlık sorunlarına rağmen tahliye edilmiyor. Yaklaşık 19 aydır cezaevinde tutsak olan Arslan, KOAH, mide, ve yüksek tansiyon hastası. Arslan’ın avukatlarının, infazının ertelenmesi için yaptıkları başvurular ise reddediliyor.

'DURUMU KÖTÜ, HEMEN TAHLİYE EDİLMELİ'

Tutsak Arslan’ı ziyaret eden Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM PARTİ) Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, gardiyanların Hanife Arslan’ı tekerlekli sandalyeyle görüşe getirdiğini söyledi. Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, “Hanife Arslan, ileri derece şeker, hipertansiyon, KOAH hastası ve diz kapaklarındaki sıvı tükendiği için yürümekte sorun yaşıyor. Ameliyat edilmesi gerekiyor fakat Arslan, cezaevinde kimsenin kendisine bakmayacağını belirterek ameliyatı kabul etmiyor.  Yürüyecek durumda değil, banyosunu, tuvalet ihtiyaçlarını ve yaşamsal bütün ihtiyaçlarını koğuş arkadaşları aracılığıyla karşılıyor.  Arslan ile konuştuğumuz sırada sürekli nefesi daralıyordu. Şeker hastası olmasından kaynaklı ağzı sürekli kuruyordu” dedi.

Hastalıkları ve yaşı nedeniyle cezaevindeki yemeklerin Hanife Arslan için risk oluşturduğunun altını çizen Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, şöyle konuştu: “Şeker hastalığından dolayı pilav ve bulgur tüketemiyor. Hanife Arslan ‘kantinden yoğurt alıyorum ve yoğurt ekmek tüketiyorum, bazen dereotu ekmek, ya da maydanoz ekmek tüketiyorum’ dedi. Beslenmesi yoğurtla oluyor. Gerçekten sağlık durumu iyi değil. Hanife Anne için cezaevinde geçen her saniye hayati risk taşıyor. Hastaneye veya revire götürüldüğünde detaylı muayene edilmediğini belirtti. Sağlık durumu çok kötü ve en kısa sürede tahliye edilmesi gerekiyor.”