‘Heval Sara özgür kadın çizgisinin sembolüydü’

YJA Star gerillaları olarak şehit Sara’nın mücadelesini sürdürdüklerini söyleyen gerilla Berçem Gever ve Gelavêj Saqiz, “Sara arkadaş direnişin, özgür kadın çizgisinin, iradenin, gücün ve inancın sembolüydü” dedi.

YJA Star gerillaları Berçem Gever ve Gelavêj Saqiz, 9 Ocak 2013 yılında Fransa’nın başkenti Paris’te katledilen PKK’nin öncü kadrolarından Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbîn) ve Avrupa Kürt Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez’i (Ronahî) andı.


Berçem Gever, “Bizler bugün heval Sara’nın direniş çizgisinde güçlü bir irade ve büyük bir inançla hareket ediyoruz. Bu nedenle heval Sara, bizim için öncelikle gücü, morali, iradeyi ve inancı ifade eder. Çünkü Sara arkadaşın duruşuna ve onun kadın özgürlük çizgisine öncülük eden katılımına bakıldığında akla en çok gelen şey, büyük bir irade ve inançtır. Şehit Sara'nın özellikle mücadele ve direniş alanındaki iradesi hepimiz için örnektir.

Bugün büyük hamleler yapıyorsak, büyük bir mücadele veriyorsak bütün bunlar heval Sara’nın bıraktığı miras temelinde oluyor. Heval Sara, Kadın Hareketi'ni ayakta tutan yoldaşlarımızdan biriydi. Şehit düşene kadar hareket için çok önemli çalışmalar yaptı. Bugün Kurdistan dağlarında düşmanın vahşi saldırılarına karşı direnen yüzlerce Sara var. Şehit Sara’nın mücadelesini devam ettiriyoruz. PKK hareketi ve YJA Star ordusu bunun öncülüğünü yapıyor. Sara arkadaş direnişin, özgür kadın çizgisinin, iradenin, gücün ve inancın sembolüydü. Bir kez daha şehit Sara, Rojbîn ve Ronahî şahsında tüm şehit yoldaşlarımızı anıyor, anıları önünde saygı ile eğiliyoruz. Heval Sara'ya layık olabilmek için Rêber Apo’nun militanı ve şehitlerimizin takipçisi olmalıyız” şeklinde konuştu.


“Heval Sara’dan bahsettiğimizde özgür kadın çizgisinde yürüttüğü mücadele aklımıza geliyor” diyen gerilla Gelavej Saqiz, devamla şu ifadeleri kullandı: “Heval Sara özgür bir kadın olarak nasıl yaşanacağını, nasıl mücadele edileceğini bize gösterdi. Sara arkadaş tüm zorluklara rağmen pes etmedi. Bize her zaman örnek oldu. Biz de heval Sara ve şehitlerimizin izinden giderek mücadele ediyoruz. Heval Sara şehit edildi ama bugün özgür dağlarda yüzlerce Sara direniyor ve şehitlerin intikamını alıyor. YJA Star gerillaları olarak Kurdistan’ı, Kürt halkını özgürleştirmek ve Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlamak için kanımızın son damlasına kadar savaşacağız.”