Hollanda'da kadınlar alanlara çıktı

Hollanda Rotterdam'daki kadınlar, erkek şiddetine karşı alanlara çıktı.

Kadınlar Hollanda’nın Rotterdam şehrinde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde sokaklara çıktı. Çeşitli kadın kurumlarının yer aldığı, Kadına Yönelik Şiddeti Durdurun Komitesi tarafından düzenlenen eylem ‘Kadının özgürleşmesi için sokaklara’ çağrısıyla örgütlendi.
Komitenin yaptığı açıklamada, ‘sömürüsüz, baskısız ve şiddetsiz bir dünya’ için alanlarda olmanın önemine dikkat çekildi.
TJK-E’nin de örgütlemesinde yer aldığı eylem Rotterdam tren istasyonunun önünde miting şeklinde başladı. TJK-E temsilcisi miting esnasında bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmada şunlar ifade edildi: ‘’Emperyalist güçlerin Orta Doğu’da  çıkardığı savaşlar yalnızca o bölgedeki kadınları değil, tüm dünya kadınlarını etkiliyor. Özellikle Kürdistan’da çok kritik gelişmeler yaşanıyor. Avrupa’daki Kürt kadın hareketi güçlü bir tarihsel mirasa sahiptir. Biz Alman faşizmine karşı mücadele eden Rosa’nın, Paris’te katledilen Sakine Cansız’ın ardıllarıyız. Biz bu mirasa sahip çıkmayı sürdüreceğiz ve özgür bir toplumu ve özgür kadını yaratacağız.’’
Mitingde yapılan konuşmaların ardından Rode Morgen kadın koro grubu direniş şarkıları seslendirdi. Bir saat süren mitingin sonrasında Rotterdam merkezine doğru yürüyüş yapıldı. Yürüyüş boyunca ‘Başka bir gelecek', 'Daha iyi bir yaşam', 'Savaşlar dursun', Kadınlar en önde’, ‘Kadına şiddete son’, ‘Jin, Jiyan, Azadî' şeklinde sloganlar atıldı.