Jinen Tîrejen Roje İnisiyatifi'nden 3 kentte eylem

Jinen Têrejen Roje İnisiyatifi, tecride karşı 3 kentte eylemler düzenledi.

Jinen Tîrejen Roje İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a ve tutsaklara dönük tecride karşı eylemler düzenledi.

İnisiyatif tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Önder Apo ve yoldaşlarımızın mücadelesi ve direnişi önünde saygı ile eğiliyoruz. Bu baskı ve tecrit bitmediği sürece eylemlerimiz hız kesmeden yayılarak ve büyüyerek devam edecek" denildi.

FAŞİSTLERİN YER VE ARAÇLARI YAKILDI

İnisiyatif, eylemlerine ilişkin şu bilgileri verdi:

"3 Kasım'da Bursa'nın Karacabey ilçesinde MHP'li Ülkü Ocakları'nın üyelerinin kaldığı bir eve birimlerimizce yerleri daha önce tespit edilip eylem yapıldı. 2 faşist yaralandı, diğerleri ise kaçtı. Bina birimlerimizce ateşe verilip küllere dönüştürülmüştür.

4 Kasım'da İstanbul Şile'de AKP'li Türk faşistlerine ait 1 yazlık villa ve 3 lüks araç birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanılamaz hale getirilmiştir.

5 Kasım'da İstanbul-Arnavutköy'de AKP'li Murat Öztürk isimli faşist işadamına bağlı 1 tekstil fabrikası birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanılamaz hale getirilmiştir. Eylem sonrası birimlerimiz güvenli bir şekilde yerlerine çekilmiştir.

5 Kasım'da Tekirdağ-Muratlı'da birimlerimiz Tekirdağ cezaevinde görev yapan faşist gardiyanların 2 lüks aracını, 1 büyük otobüsünü ve gardiyanların yaşadığı 2 evi ateşe verip kullanılamaz hale getirmiştir."