Kadınlar, Önder Apo için seferberlik ilan etti

İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S), "Rêber Apo'nun yasal olan hakları bir lütufmuş gibi gösterilemez. Eylemselliklerimizi bir üst seviyeye çıkaracağız" dedi.

Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü için başlatılan kampanyanın ikinci ayağı olan Tirejên Rojê Kampanyasının startını veren Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), bu kapsamda birçok etkinliğe imza atıyor. Mektup yollama kampanyası için de Kürt kadınların örgütlü olduğu her yerde çalışma yapılıyor.

İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S), kampanyaya katıldığını duyururken, 16 Kasım’da Köln’de yapılacak Önderlik yürüyüşüne katılım çağrısında bulundu.
YJK- S tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Rêber Apo'nun 27 yıl önce uluslararası komplo için söylediği, 'Komplo 3. Dünya Savaşı’nın başlangıcıdır' dediği noktadayız bugün. İçinde bulunduğumuz küresel kapital kriz sistemi beraberinde yeni bir dünya düzeni oluşumunu getirirken; özellikle Ortadoğu’daki dizaynda Kürtlerin başrollerden biri olduğu su götürmez bir gerçektir. Elbette Kürtler de bu rolü oynarken Rêber Apo şahsında kendilerine uygulanan İmralı’daki ağır tecrit ve işkence sisteminin ortadan kaldırılmasını esas alarak hareket edeceklerdir.

 İmralı’da Türk devleti tarafından Rêber Apo'ya karşı sürdürülen tecrit ve saldırılar tüm Kürtlere karşı bir soykırım saldırısına ve Türkiye yönetimini de insanlık dışı bir rejime dönüşmüştür. Uluslararası komplo ile oluşturulan İmralı insanlık dışı rejimi her gün Kürt kadınlarına, kültürüne, diline, doğasına tümden varlığına ve özgürlüğüne saldıran sistematik bir soykırıma evrilmiştir.
4 yıl aradan sonra bir aile görüşü ile kamuoyunun gözünü boyama çalışan Türk devleti şunu bilmelidir ki Rêber Apo'nun yasal olan hakları bir lütufmuş gibi gösterilemez. Var olan İmralı işkence sistemini suni gündemler yaratarak meşrulaştırmaya çalışmak var olan durumu tıkamaktır.

Biz Rêber Apo'nun düşüncelerini, perspektiflerini bütün dünyaya yaymak için başlattığımız Tirejên Rojê Kampanyası çerçevesinde eylemselliklerimizi bir üst seviyeye çıkaracağız.

Uluslararası komplocu devletler tarafından sistematik bir soykırım sistemine evrilen İmralı işkence merkezine karşı uluslararası alanda tepkisiz kalan, üstüne düşeni yapmayan CPT, BM, AP gibi resmi kurum ve kuruluşlara çağrılar yapılmış, görevlerini yapmaya davet edilmişlerdir. Ama ne yazık ki Rêber Apo’nun durumuna ilişkin adı geçen kurum ve kuruluşlar sessiz kalmakla kalmayıp; İmralı insanlık dışı özel rejimin birer parçası olmuşlardır. En son Avrupa Konseyi Bakanlar Kurulunun 'bir yıl sonra ele alınır dediği' umut hakkı mevzusunu kabul etmiyor ve bir yıl sonra değil, hemen şimdi diyoruz. Bu temelde AKBK'na mektup kampanyasının startını veriyoruz. Buradan başta tüm Kürt kadınlar olmak üzere Jin Jiyan Azadî diye haykıran tüm dünya kadınlarını mektup kampanyasına davet ediyoruz.

'Bir gün dahi benden haber alamazsanız kıyameti koparmanız gerekir' diyen Rêber Apo'nun kıyamet dediği eşikteyiz. O kıyameti koparacak isyanı YJK-S olarak her alanda haykıracağımızı ve Rêber Apo Özgür olana dek alanlardan çıkmayacağımızı belirtiyor, 16 Kasım'da Köln'deki büyük özgürlük yürüyüşüne katılım çağrısında bulunuyoruz."