Kadınlar Bağdat’tan seslendi: Türk devletinin saldırılarını durdurun!

Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen bir kadın konferansı ardından açıklamada bulunan Güney Kürdistanlı kadın örgütlerinin temsilcileri, Türk devletinin işgal saldırılarının durdurulması çağrısında bulundu.

Bağdat’ta 30 Temmuz Cumartesi günü 'Özgür Kadın İradesiyle Soykırıma Karşı Mücadele Edeceğiz’ şiarıyla bir konferans düzenlendi.

TAJÊ ortaklığıyla düzenlenen konferansa 100’den fazla kadın katıldı. Bu konferansın ardından Güney Kürdistanlı ve Êzidî kadın örgütleri temsilcileri, Türk devletinin işgal saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu.

Irak hükümet yetkilileri ve Bağdat’taki diğer ülkelerin büyükelçiliklerine seslenen kadınlar, Türk devletinin saldırılarının durdurulmasını istedi.

Tevgera Azadî (Özgürlük Hareketi) Eşbaşkanı Tara Hisên açıklama sırasında yaptığı konuşmada, Kürdistan Bölgesi’ndeki büyükelçiliklere partilerin müdahale ettiğini, kadınların ve yurttaşların sesini ulaştıramadıklarını kaydetti.

Hisên, bu sebeple verdikleri mesajla Bağdat’taki büyükelçiliklere seslerini ulaştırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Tara Hisên, devamında şunları söyledi; “Türk devletinin amacı sadece Kürtler değildir. Musul vilayetinin kontrolünü sağlamaya çalışıyor. Türk hükümetinin ayrıca Güney Kürdistan iktidarının zihniyetleri ve işbirlikleri, Kürtlerin kaderini bilinmezliğe sürüklüyor. Bu nedenle ilgili tarafların amaçları özgürlük olan kadınların sesine kulak vermeleri gerektiğini söylüyoruz” dedi.

Irak halklarının iradesinin esas alınması gerektiğini vurgulayan Hisên, “Irak’taki halklar barışçıl bir şekilde bir arada yaşayabilmelidir. Hepsi işgali kınıyor” şeklinde konuştu.

Şengalli Êzidi kadınlar adına ise şu mesaj verildi: “İşgalci Türk devletinin saldırıları sadece Irak ve Kürdistan’a değil, Şengal’e yönelik de oldu ve bugüne kadar devam ediyor. Türkiye’yi ve saldırılara karşı tavır koymayan KDP ve Irak hükümeti gibi iktidarları kınıyoruz. Irak hükümetinin saldırılara karşı bir tavır göstermesi gerekiyor ama son saldırıya kadar herhangi bir tavır göstermedi çünkü zarar gören sadece Kürtlerdi. Ancak Irak hükümetinin Türk devletinin tüm saldırılarına ses çıkarması gerekiyor. Rojava ve dağlardaki güçlerin Türkiye’ye karşı direndiğini, Türkiye’nin saldırılarını, Irak’ın parçalanması ve Türkiye’nin planlarının gerçekleşmesini engellediğini herkes bilmelidir.”