Kadınlar haftanın iki gününü imza çalışmalarına ayırıyor

Kıbrıs’taki Kürtler ve dostları tam bir seferberlik halinde PKK’nin listelerden çıkarılması için çabalıyor. Haftanın iki gününü bu çalışmaya ayıran Kıbrıs Kürt Kadın İnisiyatifinin ise imza hedefine ulaşmasına az kaldı.

PKK'nin yasaklı listelerden çıkarılması amacıyla başlatılan imza kampanyası, Kıbrıs'ta hız kesmeden devam ediyor.

Kıbrıs Kürt Halk Meclisi'ne bağlı imza komisyonunun dışında kadınlar, gençler, yurtsever Kürt aileleri ve Kıbrıslı Kürt dostları tarafından her gün değişik alanlarda PKK'nin yasaklı listeden çıkarılması için imza toplanıyor.
Kıbrıs Kürt Kadın İnisiyatifi üyeleri de "PKK demek kadın özgürlüğü ve kadın hakikati demek" sloganıyla haftanın iki günü (salı-cuma) değişik alanlarda stant açarak imza topluyor.

Bugün Kıbrıs'ın Limasol kentinde bulunan Moloz Park’ta Kıbrıs Kürt Kadın İnisiyatifi üyeleri imza standı açarak hedeflerine bir adım daha yaklaştılar.
Kıbrıs Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Fatma Doğan, çalışmaya kendisi de katılarak kısa bir açıklamada bulundu.

Kadının özgürlüğü PKK ve Önder Apo'nun ideolojisinde anlam bulur” diyen Eşbaşkan Fatma Doğan, “Bu çalışma bizim için büyük bir anlam ifade ediyor. Bu nedenle yeni bir değerlendirme ile haftanın iki günü kadınlar olarak Kıbrıs'ın değişik alanlarında stant açarak imza topluyoruz. Hedefimiz 5 bin. Hedefimize çok az bir sayı kaldı" diye konuştu.

Fatma Doğan, Avrupa'da yaşayan Kürt halkına ve Kürt kadınlara seslenerek çalışmaya sahip çıkmaları çağrısında bulundu.