Kadınlar: Kadın örgütlenmesi işgal saldırılarına karşı en büyük cevaptır

Amûdê ilçesinde 8 Mart yürüyüşüne katılan kadınlar, işgale karşı örgütlenmeyi büyütme mesajı verdi.

Kongra Star, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Cizirê kantonunun Amûdê ilçesinde kitlesel yürüyüş düzenledi.

Sivil toplum kuruluşları ve Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyelerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kadın ilçenin Şehit Cîhad Kavşağı’nda bir araya geldi.

Özgür Kadın Meydanı’na kadar devam eden yürüyüşte, Kongra Star flamaları, Qamişlo Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı şehit Rihan Amûdê (Leyman Şiwêş) ve Qamişlo Meclisi Eşbaşkanı şehit Yusra Derwêş’in yanı sıra Kobanê’nin Helincê katliamı şehitlerinin fotoğrafları ile “Kadın örgütlenmesi işgal saldırılarına karşı en büyük cevaptır” ve “Özgür kadın iradesiyle, soykırım, işgal ve tecrit politikalarını boşa çıkaracağız” yazılı pankartlar taşındı.

Ulusal kıyafetleriyle yürüyüşe katılan yüzlerce kadın, “Jin, Jiyan, Azadî” ve “Bijî berxwedana YPJ`ê” sloganlarını haykırdı.

'KADINLARIN İRADESİ GÜÇLENECEK'

Kongra Star adına konuşan Okulları Yönetimi sözcüsü Amûdê Hena Xalid, kadınların her alanda erken egemen zihniyetinin zorbalığıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, “Kadınlara yönelik saldırıların amacı kadın mücadelesini boşa çıkarmak ve iradelerini kırmaktır. Kongra Star kadın özgürlüğü ideolojisi doğrultusunda kendini örgütlüyor. Yürütülen faaliyetlerin sonucunda Rojava Devrimi’nde gözler önüne seriliyor. Kadınların iradesi giderek daha da güçlenecek” dedi.

Yürüyüş “Jin, Jiyan, Azadî” sloganı ile sona erdi.