Kadınlar katliamları protesto etti: İsyanı büyütmeye çağırıyoruz

Kadın katliamlarını yürüyüşle protesto eden kadınlar, "İsyanımızı büyütmeye çağırıyoruz" mesajını verdi.

Adana Kadın Platformu, son dönemde artan kadın katliamlarına dikkat çekmek için Çukurova ilçesinde bulunan Turgut Özal Bulvarı'nda bir araya gelerek Gençlik Meydanı'na kadar yürüdü. "İnsanca yaşamak istiyoruz", "Jin jiyan  azadî" ve "Susma sinme direnişi örgütle" sloganlarıyla yürüyen kadınlara çevredeki halk da alkışlarla destek verdi.

Yürüyüş sonrası açıklamayı platform adına Zehra Aydın yaptı.

Zehra Aydın, kentte son bir günde 5 kadının katledildiğini, yetkililer tarafından şiddeti önleme mekanizmaları işletilmediğini, 6284 sayılı yasanın uygulanmadığını ve cezasızlık politikası nedeniyle kadınların katledildiğini vurguladı. Kadın ve çocukların sokak ortasında katledildiğini belirten Zehra Aydın, "Yeter artık" mesajını verdi.

"Tüm bakanlıkların, tüm mekanizmaların harekete geçirilmesi için mücadeleye bugün olduğu gibi devam edeceğiz" diyen Zehra Aydın, şöyle devam etti: "Erkek şiddetine karşı önleyici ve caydırıcı politikaların yapılması için, İstanbul Sözleşmesi’ne dönülmesi ve sözleşmenin gereğinin yerine getirilmesi için, 6284 sayılı kanunun etkin bir şekilde uygulanması için, kadına yönelik ayrımcılığın her türlüsünün ortadan kaldırılması için, şiddetle mücadele konusunda, önleyici, koruyucu ve caydırıcı ulusal-uluslararası hukuk ve mevzuatı temel alan düzenlemelerin hayata geçirilmesi için, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik politikaların üretilmesi ve uygulanması için mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Katledilen her kadının hesabını sormak, isyanımızı büyütmek için bütün kadınları mücadelemizi büyütmeye çağırıyoruz."