Kadınlardan Den Haag’daki OPCW önünde eylem

Kürt kadınlar, Hollanda’nın Den Haag kentindeki Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) önünde düzenledikleri eylem ile Türk devletinin Kürdistan’daki saldırılarında kimyasal kullanımına dikkat çekti.

Türk devletinin Kürdistan’da yürüttüğü savaşta kimyasal silah kullanmasına dikkat çekmek amacıyla Hollanda’nın Den Haag kentindeki OPCW önünde Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) öncülüğünde bir eylem düzenlendi.

Almanya ve Belçika’da yaşayan Kürt kadınların da katıldığı eylemde Türkiye’nin Kürtlere karşı kullandığı kimyasal silahlara ilişkin dosya da OPCW’ye verildi.

Eylemde okunan bildiride ise, kimyasal silahların Kürdistan’ın dört parçasında Kürtlere karşı kullanılmaya devam edildiğine dikkat çekildi.

Türk devletinin PKK’ye karşı yürüttüğü savaşta kimyasal silah kullandığı ve bunun sorumlularından birisinin de NATO olduğu da vurgulanan eylemde “Türkiye uluslararası savaş standartlarına uymuyor” denildi.

OPCW’nin de kimyasal silah kullanımına ilişkin inceleme yapma görevi olduğu belirtilen konuşmada, bu durum karşısındaki sessizliğin de suç ortaklığı anlamına geldiği belirtildi.

Eylem, “Jin, jiyan, azadi”, “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.