‘Kararı verenler gidecek, Ayşe Gökkan serbest kalacak!’

Ankara Kadın Platformu, TJA Sözcüsü Ayşe Gökhan’a 30 yıl hapis cezası verilmesine tepki göstererek, “Çok iyi biliyoruz ki, bu kararı verenler gidecek, Ayşe Gökkan ve tüm yol arkadaşlarımız serbest kalacak!” dedi.

Ankara Kadın Platformu, Mülkiyeliler Birliği'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya çok sayıda kadın katıldı.

Platform üyesi Deni Akbıyık’ın okuduğu açıklamada  “Kadın kazanımlarına ve sınır tanımayan kadın dayanışmasına saldırmayı amaç edinmiş erkek devlet; 20 Ekim tarihinde Diyarbakır’da görülen duruşmada TJA sözcüsü ve mücadele arkadaşımız Ayşe Gökkan’a politika yaptığı için, Kürt ve kadın kimliğiyle mücadeleden vazgeçmediği için 30 yıl hapis cezası vermiştir” diye hatırlattı.

Açıklamada, “Ayşe 18’inci celsede tutuklandı, Kürtçe savunma yapma hakkı ihlal edildi, 20’inci celsede baro başkanı dahil olmak üzere avukatlar mahkeme başkanının kararıyla zorla salondan atıldı. Son duruşmada da reddi hakim talebi kabul edilmediği için savunma yapmadı, mahkemeye zorla getirildi” diye belirtildi.

Gökkan’ın daha önce 83 kez gözaltına alındığı veya tutuklandığını belirten platform, her alanda yok sayılan insan haklarının durumuna dikkat çekti.

Platform, “Sesimizi yükselttiğimiz alanlar olan sokaklar ve mahkemeler çok zamandır polis işgali altında” ifadelerini kullandı.

Baskılara rağmen mücadeleyi sürdüren kadınlar sayesinde ayakta olduklarını kaydeden Platform, şöyle noktaladı: “Çok iyi biliyoruz ki, bu kararı verenler gidecek, Ayşe Gökkan ve tüm yol arkadaşlarımız serbest kalacak! Kürt kadın mücadelesine karşı, hepimizi sindirmeyi hedefleyen bu kararı tanımıyoruz. Hep birlikte baskıların, tutuklamaların, sistematik devlet işkencesinin, cinsel saldırıların, savaş politikalarının, hukuksuz cezaların karşısında susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz.”