Katledilen Gulistan Tara’nın ailesinden kadın gazetecilere ziyaret

Türk devleti tarafından Silemanî’de katledilen Gazeteci Gulistan Tara’nın ailesi, Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti.

GULISTAN TARA

Türk devletinin 23 Ağustos'ta Silemanî’'deki SİHA saldırısında katledilen gazetecilerden Gulistan Tara'nın ailesi, Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği'ni (MKG) ziyaret etti. Aileyi, MKG, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve DİSK Basın-İş üyesi gazeteciler tarafından karşıladı.

Ziyaretin gerçekleştiği salona  "Özgür Basın'ı susturamazsınız" pankartı asılırken, aile kadın gazetecilere tek tek sarıldı.

 Gulistan Tara’nın abisi Mustafa Mesut Tekik, gazetecilerin sahiplenmesinin kendileri için önemli olduğunu belirterek, "Onların mücadelesini özgürlükle taçlandırana kadar sizlere, halkımıza söz veriyoruz; elimizden ne gelirse yapacağız" dedi.

Gulistan Tara'nın kız kardeşi Dicle Tekik de "Gulistan sadece bizim şehidimiz değil, bu halkın şehididir" diye konuştu.

MKG Başkanı Roza Metîna da şöyle dedi: "Hep birlikte mücadelemize devam edeceğiz. Gulistan ve Hêrolar'ı sahiplenmeye devam edeceğiz. Bizim açımızdan kadın örgütlenmesi hedef alındı, bundan kaynaklı asla boyun eğmeyeceğiz. Kadın gazeteciler olarak bu mücadeleye devam edeceğiz."