KBDH’li Sarya’dan 25 Kasım mesajı: Kadın milisleri örgütlenmeli

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Konsey Üyesi Hevi Sarya, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada “en temel parola kadın milislerin örgütlenmesidir” dedi.

KBDH Konsey Üyesi Hevi Sarya, kadın mücadelesine vurgu yaparak, dünya genelinde öne çıkan sorunların işsizlik, yoksulluk, emek sömürüsü, ekolojik yıkım, yağmacı-işgalci savaşlar olduğunu kaydetti.

“Emek ve sermaye arasındaki çelişki derinleşiyor” diyen Sarya, özel mülkiyet ve faşizmin cins karakterine de vurgu yaptı.

Sarya, “Dolayısıyla da faşizm ve erkek egemenliği iç içe ilerleyen bugün dünya halklarının ve kadınlarının baş belası olarak kendini kurumsallaştıran, örgütleyen bir yerde duruyor” diye belirtti.

“Türkiye ve Kürdistan açısından tabii faşizm ve erkek egemen politikalar olağanüstü değil bir olağan haldir aslında ya da bir istisna değil kaidenin ta kendisidir” diyen Sarya,  “Biz Kadınların Birleşik Devrim Hareketi olarak, 25 Kasım’a yaklaşırken faşizme karşı mücadeleyle erkek egemenliğine karşı mücadelenin bir arada ele alınarak yürütülmesinin önemli bir yerde durduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Sarya şöyle noktaladı: “25 Kasım’ın büyütülmesi açısından ortaya koyacağımız en temel parola kadın milislerinin örgütlenmesidir. Türkiye’deki ve Kuzey Kürdistan’daki kadın özgürlük mücadelemizin gelişim yakalayabileceği ve daha ileri bir noktaya sıçrayabileceği en temel politik öncelikli sorun kadın milislerinin örgütlenmesi sorunudur. Çünkü kadın milisleri doğrudan kendi öz gücüne güven anlamına gelir. Kadın milisleri doğrudan hesap sorma mekanizmasıdır, doğrudan politik anlamda bu mücadeleyi daha ileriye sıçratmanın örgütsel aracıdır. Türkiyeli ve Kuzey Kürdistanlı kadınlara şu çağrıda bulunmak istiyoruz. Özgürlük için KBDH milislerine, kadın dayanışması için KBDH milislerine, adalet için KBDH milislerine çağırıyoruz tüm kadınları.

Ve son olarak şunu söylemek istiyoruz. Savaşarak, silahlanarak ve örgütlenerek kadın özgürlük mücadelemizi zaferle taçlandıracağız ve faşizme karşı, erkek egemenliğine karşı mücadeleyi yükselterek özgürlüğümüzü kazanacağız.”