Kevana Zerin: Kimyasala karşı büyük direnişe çağırıyoruz

Türk devletinin kimyasal saldırılarına dikkat çeken Kevana Zerin, "Büyük direnişe çağırıyoruz" dedi.

Kadın Kültür Sanat Hareketi Kevana Zerin, Türk devletinin gerillaya dönük kimyasal saldırılarına karşı yazılı açıklama yaptı.


Açıklamada, "Faşist TC devletinin yıllardır Kürt halkına karşı yürüttüğü kirli savaş, artık insanlık onurunu ve ahlakını aşan boyutlara varmıştır. Gerilla direnişi karşısında hiçbir sonuç alamayan ve bir adım bile ilerleyemeyen NATO üyesi faşist TC devleti, Kürdistan'ı işgal ve talan emellerinin önünde tek engelleyici güç olan gerillaya karşı kimyasal silahlarla sonuç almaya çalışmaktadır" denildi.


'GERİLLANIN DESTANSI DİRENİŞİNİ SAHİPLENELİM'


Açıklamada şunlar ifade edildi:


"Bir yıl içinde 2467 defa Kürdistan özgürlük gerillalarına karşı kimyasal silah kullanmıştır ve insanlık suçu işlemiştir. Bu insanlık suçuna karşı sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Güçlü gerilla direnişimiz karşısında ne zaman sıkışsa kullandığı bu yöntem, tüm dünyanın gözleri önünde ve alçakça süreklileştirmeye başlamıştır.
Başta TC devleti olmak üzere tüm emperyalist kirli hesaplar dağlarımız kadar heybetli gerilla direnişimize çarpmakta ve benzeri olmayan bir kahramanlık destanı sergilenmektedir. Kürt soykırımına karşı direnen gerillalarımızın direnişinin yanında yer almak sadece Kürt halkı olarak sorumluluğumuz değil insanlık onuruna karşı görevimizdir. TC devleti sadece bir savaş suçu işlemiyor, uygulamalarıyla insanlık onurunu çiğniyor. Dolayısıyla TC faşist devletine karşı her yerde ve her zamanda gerillalarımızın yanında yer alarak direnmek ve işgalci TC devletini durdurmak elimizdedir.

 
Örgütlülüğümüz ve inancımızın gücüyle tüm baskıcı ve insanlık dışı rejimleri Kürdistan'dan def etmek boynumuzun borcu olmalıdır. Bu temelde gerillaya karşı kimyasal silah katliamlarını insanlık onuru adına lanetlerken, başta kadın sanatçılar olmak üzere tüm kadınları sadece kınama ve tepki vermeye değil, artık TC faşist devletine dur demeye ve hesap sormaya davet ediyoruz. 'Direnmek yaşamaktır' sadece bir slogan değildir. 50 yıllık Kürt özgürlük mücadelemiz insanca yaşamanın yolunun direnmekten geçtiğini deneyimleyerek ispatlamıştır. Yaşamak direnişten geçtiğine göre duyarlı, yurtsever ve demokrat olan tüm kadın sanatçıları bu büyük direnişe çağırıyoruz."