KJAR’dan Werîşe Muradî’ye çağrı

‘İdama karşı’ süresiz açlık grevine başlayan KJAR üyesi Werîşe Muradî’nin sağlık durumu kötüleşiyor. KJAR, Werîşe Muradî’ye eylemi tamamlama çağrısı yaptı.

KJAR'DAN ÇAĞRI

İran’ın başkenti Tahran’da bulunan Evin Cezaevi’nde rehin tutulan ve 10 Ekim Dünya Ölüm Cezasıyla Mücadele Günü’nde süresiz açlık grevine başlayan Doğu Kürdistan Özgür Kadınlar Topluluğu (KJAR) Üyesi Werîşe Muradî’nin sağlık durumu kötüleşiyor.

Doğu Kürdistan Özgür Kadınlar Topluluğu (KJAR) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Werîşe Muradî’nin tansiyonunun ciddi şekilde düşmesi nedeniyle durumu ağırlaşmış ve komaya girme ihtimali yüksek" denildi.

KJAR, Werîşe Muradî’ye çağrı yaparak şöyle dedi:

"Dirayetli yoldaşımız ve öncümüze selamlarımızı ileterek, grevine son vermesini istiyoruz. Komitelerimiz greve devam edecektir. Bu bağlamda, yarından itibaren Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde Werîşe ve tüm siyasi tutsaklara, idam edilme riskiyle karşı karşıya olan herkese destek amacıyla 3 günlük dönüşümlü açlık grevi eylemine başlayacağımızı duyuruyoruz. Tüm özgürlük için mücadele edenleri bu dayanışmaya destek vermeye ve Werîşe ve İslam Cumhuriyeti hapishanelerindeki diğer kadın öncüleri desteklemeye ve savunmaya çağırıyoruz."