KJK, Nudem Maraş’ı andı

KJK Koordinasyonu, Nisan ayında Botan’da hayatını kaybeden YJA-Star gerillası Nudem Maraş’ı andı.

KJK Koordinasyonu, geçtiğimiz Nisan ayında Botan’da hayatını kaybeden Türkan Yüksel (Nudem Maraş) anısına yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, ‘’Devrim mücadelemizin uzun soluklu maratonunda büyük yürüyenlerden olan Şehit Nudem arkadaşın anısını saygıyla selamlıyor, kadın mücadelemizi özgürlük zaferiyle taçlandırana kadar onun gibi başı dik yürüme ve mücadele etme sözünü veriyoruz’’ denildi.

KJK, Yüksel ailesine, Kürdistan halkına ve ‘devrimci direnişçi kadınlara’ başsağlığı dileklerine bulundu.

KJK Koordinasyonu açıklaması şöyle:

Nudem arkadaş devrimci yaşamında her türlü mücadele tecrübesine yer vermiş, devrimin, özellikle de kadın devriminin özgürlük hafızası olmuş, her alanda ve her anda zorluklar ne olursa olsun kendini adayarak katılmış bir yoldaşımızdır. Alevi geleneğini kadın özgürlük mücadelesi ile en anlamlı buluşturan, devrimci mücadelemize özellikle de Kuzey Kürdistan'da damgasını vuran bir yoldaşımızdır. Bir derviş gibi kapitalist modernite yaşamının tüm maddi imkanlarına, şerbet gibi sunulmuş zehrine sırtını dönmüş, devrimci tavrını almış, şehirlere ve dağlara özgürce açılmıştır. Her açıdan öncüdür, her attığı adımda nitelik katmıştır, damgasını vurmuş, iz bırakmıştır. Mezopotamya ve Anadolu kadın mücadelesinin gelişmesinde, ortaklaşmasında rol oynamış, buna da öncülük etmiş olan Nudem arkadaş, Mezopotamya ve Anadolu'nun Tanrıça geleneğini kendinde canlandırmış, 21. yüzyıla taşımıştır. Bir Kürt, bir Maraş Alevisi ve bir kadın olarak yaşamın tüm çelişkilerini, düşmanın tüm saldırılarını, egemen erkek cinsiyetçiliğinin tüm haksızlığını, eşitsizliğini görüp derinden hissetmek, O'nun tanrıçaların yaşayan gücü haline getirmiştir.

Nudem arkadaşın tanık olduğu ve yaşadığı çelişkiler, bu çelişkilere çözüm arayışları, çok bilinçli, sade, mütevazi, inatçı, iddialı ve bilge bir kişiliğe yol açmıştır. İşte bu kişilik özellikleridir ki Kürt halkının, Anadolu halklarının ve kadınlarının yüreğinde derin izler bırakmış, yol açmış, kendisini yıldızlaştırmıştır. O'nun zulme, adaletsizliğe, faşizme geçit vermeyen, yürek-beden bütünlüğü ile devrime ayaklanan kişiliği ve mücadele çizgisi, bizim yolumuzdur, manifestomuzdur. Maraş Kürdistan'ından başlayan yürüyüşü Botan yürüyüşü ile daha da büyümüş, daha da güzelleşmiş ve özgürleşmiştir. Kürt aşkının çağdaş destanının yeni bir sayfasını da bu büyük yürüyüşü ile faşizme karşı bu büyük mücadelesi ile Nudem yoldaşımız yazmıştır.

KJK olarak özellikle de kadın özgürlük mücadelemizin büyük öncülerinden olan Nudem yoldaşa tekrar mücadele sözümüzü verirken, faşizme ve egemen erkek cinsiyetçiliğine karşı mücadelemizi O'nun anısına daha büyütme ve bu milliyetçiliği ve cinsiyetçiliği yenerek intikamını alma iddiamızı belirtiyoruz.