KJK sitesi yeni ve daha güçlü yayına başlıyor

KJK'nin yeni sitesi www.kjkonline.net, Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak yayın yapacak.

Kürdistan Kadın Toplulukları'nın (KJK) internet sitesi yeni ve daha güçlü bir yayına başlıyor. KJK'nin yeni sitesi www.kjkonline.net, Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak yayın yapacak.

Dersim'de işgalci Türk askerlerine karşı fedai eylem yapan Zilan'ın (Zeynep Kınacı) şehadet yıl dönümünde Kürdistan Kadın Toplulukları (KJK) yeni yayına başlıyor. 2013 yılında kurulan KJK sitesi bundan sonra yeni ve daha güçlü bir dizayn ve içerikle yayına başlayacak.

KJK'nın yeni sitesi www.kjkonline.net, Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak yayın yapacak.

Ayrıca Kadın Devrimi, KJK Belgeleri, Haberler, Önder Abdullah Öcalan ve Video-Fotoğrafları başlıkları olacak.

Hakkımızda bölümünde; KJK Örgütlenme Modeli, yapılanma ve işleyiş ve tarihçesi, Kadın Devrimi bölümünde; Kürt kadın hareketinin Batı, Şengal, Kuzey Kürdistan, Güney Kürdistan ve Doğu Kürdistan'daki örgütlenmesine dair bilgiler olacak. KJK belgeleri bölümünde; Kadın Kurtuluş İdeolojisi, Jineoloji, Eşbaşkanlık Sistemi, KJK Sözleşmesi, Öz Savunma ve Kadın Kırımı, Haber bölümünde; KJK’nin Basın Açıklamaları ve Röportajları, Önder Abdullah Öcalan bölümünde; Önder ve yoldaş, Klasik Erkeği Öldürmek ve Özgürlük Yazıları ve Galeri bölümünde de; fotoğraf ve video olacak.

'KJK'Yİ DAHA GENİŞ ÇEVRELERE TANITACAĞIZ'

KJK Enformasyon Komitesi, internet sitesinin yapısı ve yeni içeriği hakkında şu bilgileri verdi:
“Yenilenmiş sitemizle Kürdistan Kadın Özgürlük Hareketinin temel çatı örgütü ve konfederal sistemi olan KJK’yi daha geniş çevrelere tanıtmak esas amacımızdır. Çeşitli dillerde hem mücadele tarihçemiz, hem sistemimiz, sözleşmemiz, temel açıklama ve röportajları yayımlayarak dünyadaki bütün kadınlara seslenmek temel amacımızıdr. Bununla birlikte kadın devriminin Kürdistan’ın farklı alanlarda nasıl yankılandığına dair bilgiler, yine kadın hareketimize dair temel kavram ve kuramların içeriği sitemizde bulunabilir. Ayrıca Önder Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlük mücadelemizdeki yerini ortaya koyan belgeler de sitemizde mevcut. Özellikle klasik erkeği öldürme projesini çeşitli dillerde kadınlara ulaştırıyoruz.”
Sitenin bundan böyle içeriğini giderek daha da zenginleştirerek yayınını sürdüreceğini belirten KJK Enformasyon Komitesi, ilk etapta 4 dille yayına başlandığını ancak önümüzdeki süreçte sitenin dil sayısını çoğaltmanın amaçladığını da belirtti.