Kongreya Star: Türk devleti hastane ve sivilleri bombalıyor

Kongreya Star Rojava Koordinasyonu Türk devletinin yaralıların olduğu evi ve hastaneyi bombalamasına tepki göstererek, “Rusya ve ABD’nin gözü önünde saldırı yapıldı" dedi.

Kongreya Star Rojava Koordinasyonu, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine ve Şengal’e yönelik saldırılarını yaptığı açıklama ile kınadı.

AKP-MHP iktidarının Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine ve Şengal’e yönelik son saldırılarında hastane ve sivillerin hedef aldığını belirten Kongreya Star Rojava Koordinasyonu, “Saldırıların sonucunda birçok kişi şehit oldu, birçoğu yaralandı. Bununla birlikte Til Temir ve Zirgan’a saldırıyorlar. Til Temir Askeri Meclisi Halkla İlişkiler Merkezi’ne yapılan saldırıda DAİŞ’e karşı savaşta mücadele eden birçok savaşçı şehit düştü, birçoğu yaralandı. Türk devleti NATO üyesi olmasına rağmen ABD ve Rusya  bu saldırılara karşı sessiz kalıyor” dedi.

TÜRK DEVLETİNİ VAHŞETİNE KARŞI ÇAĞRI

Açıklamada Rusya, ABD ve insan hakları örgütlerinin sessizliği kınanarak, Türk devletinin saldırılarının bölgedeki gençlerin fedakarlıkları sayesinde yok edilen DAİŞ’in canlanmasına neden olacağı uyarısı yapıldı.

Öte yandan işgalci Türk devletinin saldırılarla bölge halkını korkutmak, topraklarından zorla göçertmek, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) sayesinde sağlanan güvenliği boşa çıkarmak ve işgal projelerini devam ettirmeye çalıştığına dikkat çekildi. Kongreya Star, kendini barışın ve güvenliğin sorumlusu olarak gören bütün taraf ve güçlere, yüzlerce sivilin yaşamını Türk devletinin vahşetinden korumaya çağırdı. Aynı zamanda Rusya’ya Türk devletinin Suriyeli halka dönük işlediği suçlara karşı durma çağrısı da yapıldı.

Kongreya Star açıklamasının devamında, ABD ve uluslararası topluma Türk devletine Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırılarını durdurması ve Suriye’den çıkması için baskı yapması çağrısı yaptı. Öte yandan, bütün bölge halkına Türk devletinin bölgeyi boşaltmak ve halkı göçertmeye dayalı politikasına kanmaması çağrısında bulunuldu.