Kürt Kadın Kültür Haftası ikinci gününde

8 Mart’a kadar sürecek Kürt Kadın Kültür Haftası’nın ikinci gününde geleneksel Kürt yemekleri tanıtıldı.

Cenî Kürt Kadın Barış Bürosu’nun Kürt kadınların sanat ve kültürünü, kimliğini, ideolojisini, direniş karakterini konu alan Kürt Kadın Kültür Haftası başladı.

İlk gün “Jin Jiyan Azadî felsefesinin Kurdistan’daki kadın sanatına etkisi” temalı hazırlanan Sanat Sergisi ziyarete açılırken, “Direniş sanatı ve Kürt kadınının rolü” konulu panel düzenlendi.

Sanat Sergisi’nde Aslı Filiz’in resim çalışmaları, Kürt Yazar Meral Şimşek şiirleri, Leyla Toprak’ın kısa metrajlı belgeseli Havîn Al-Sindy’nin kil sanatı ve çizim çalışmaları yer alıyor. Sergi 8 Mart tarihine kadar ziyarete açık olacak.
İlk günkü “Direniş sanatı ve Kürt kadınının rolü” paneline yoğun ilgi gösterildi. Moderatörlüğünü Esra Yula’nın yaptığı panele Hevin Tekin, Leyla Ekinci ve Havîn Al-Sindy katıldı. Panelin odak noktası, Kürt kadınların direnişlerini sanatla nasıl aktardığı, başarıları ve yaşadıkları zorluklar oldu.

Kültür Haftası’nın ikinci günü ise “Geleneksel Kürt yemekleri”nin tanıtımıyla devam etti.
Dest-Dan Kadın Meclisi’nin üstlendiği geleneksel yemeklerinden Kutilk, çiğ köfte ve yaprak sarmasının tanıtımı yapıldı. Dest-Dan Kadın Meclisi üyeleri bir araya gelerek Alman kadınlar ve Oromo kadınlarıyla birlikte geleneksel Kürt yemekleri yaptı. Kadınlar arası örgütlenme ve direnişin elzem olduğu 8 Mart’a doğru kadınların direnişlerine atıfta bulunuldu.
Dest-Dan Kadın Meclisi Üyesi Seyran Batman, “Geleneksel Kürt yemeklerine ilişkin, bir hafta boyunca sürecek olan Kürt Kadın Kültür Haftası’nın ikinci gününde geleneksel Kürt yemeklerinden üç tanesini tanıttık. Alman kadınlar ve diğer enternasyonallerle birlikte Kürt yemeklerini yaptık. Yaprak sarması, içli köfte ve çiğ köftenin yapılışını gösterdik” dedi.
Yarın (4 Mart Pazartesi) Saat 18:00’da Olivaer Platz 16, 10707 adresinde Kürt kadınların geleneksel Deq (Dövme ) sanatına odaklanılacak.