Londra’da tutsak kadınlarla dayanışma eylemi

Kürt Kadın İnisiyatifi, ‘25 Kasım’ vesilesi ile Türk hapishanelerinde rehin alınan kadın tutsaklara ‘dayanışma’ mektupları gönderdi.

Britanya Kürt Kadın İnisiyatifi üyeleri 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında Haringey Postanesi önünde bir araya gelerek, Türk devletinin rehin aldığı kadınlara dayanışma mektupları gönderdi.

Aralarında HDP eski Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel gibi çok sayıda tutsak kadına gönderilen mektuplarda, faşizme ve erkek egemen sisteme karşı mücadelenin büyütüleceği vurgulandı.

Burada bir açıklama yapan Kadın İnisiyatifi Sözcülerinden Besime Basar, Rosalardan Besê ve Zîlanlara kadar Kürt Kadın Hareketi’nin özgür kadın mücadelesinde özgürlük ve direniş çizgisinde buluştuğunu vurguladı.

Basar, 25 Kasım’ın tarihine değinerek Türk devletin kadın bedeni üzerinden yürüttüğü politika sonucu binlerce kadının tutsak edildiğine dikkat çekti.

Zindanlardaki keyfi uygulamalara ve şiddete karşı sessiz kalmayacaklarını ifade eden Başar, dışarıda ve içeride direnişin sürdüğünü kaydetti.

Etkinlikte,  “Jin jiyan azadî” sloganları atılırken, Haringey Postanesi’nden cezaevlerine mektuplar gönderildi.