Londra’da yüzlerce kadın erkek-devlet şiddetine karşı yürüdü

Aralarında Londra Kadın Dayanışması ve Kürt Kadın Hareketi’nin de bulunduğu "Milyonlarca Kadın Başkaldırıyor (Million Women Rise)" hareketi, 25 Kasım dolayısıyla sokağa inerek şiddet ve ayrımcılığa karşı yürüdü.

İngiltere’nin başkenti Londra’da Kürdistan ve Türkiyeli kadınların da yer aldığı Million Women Rise (Milyonlarca Kadın Başkaldırıyor) hareketi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısı ile bir yürüyüş ve miting gerçekleştirdi.  

Bu yıl İngiltere merkez polis binası olan New Scotland Yard’da toplanan kadınlar, katledilen kadınları asla unutmayacaklarını belirterek daha güçlü mücadele mesajı verdi.

Pankart ve dövizlerle her türlü şiddete karşı tepkiler ifade edildi.  

Kürdistanlı kadınlar ve dostları da “Kadın kırımına karşı özgür toplumu ve özgür kadını savunma zamanı” pankart ve dövizleriyle eylemdeki yerini aldı.

Yapılan konuşmalarda özellikle kadına yönelik şiddete karşı devletlerin tavrı, polis şiddeti ve eril şiddete dikkat çekildi. 

Eyleme katılan Londra Kadın Dayanışma Platformu ve Kürt Kadın İnisiyatifi temsilcileri de,  

Türk devletinin İstanbul Sözleşmesi’ni feshederek kadına yönelik şiddeti beslediğini ifade etti.  

Eylemde, “Kadına Yönelik Şiddete Hayır”, “Jin jiyan azadî” “Stop Violence Against Women” şeklinde her dilde sloganlar atıldı.

Bu arada Kürdistan ve Türkiyeli kadın örgütlerinden oluşan Londra Kadın Dayanışma Platformu’na bağlı Kürt Kadın İnisiyatifi, ADKH (Avrupa Demokratik Kadın Hareketi), SKB (Sosyalist Kadınlar Birliği), Kırkısraklılar Dayanışma Derneği, El-Com (Elbistan Toplum Merkezi) ve Yeni Kadın 25 Kasım’a dönük birer mesaj yayınlayarak, şiddete karşı enternasyonal kadın mücadelesini yükseltmeye çağırdı.