Newaya Jin’ın okurla buluşması sürüyor

Newaya Jin’ın okurla buluşma etkinlikleri sürüyor. Hanau ve Darmstad’ta düzenlenen etkinliklerle gazetenin yayın politikası anlatıldı, okurların görüş ve önerileri alındı.

Almanya’nın Hanau ve Darmstadt kentlerinde okurları ile bir araya gelen Newaya Jin, egemen erkek medyaya karşı Kürt kadın basınının işlevine dikkat çekti.

Nujin Kadın Meclisi’nin organize ettiği buluşmada, dünya genelinde medyanın rolü ve kadınların bu alandaki mücadelesi konuşuldu.

Gazetenin emektarlarından Ülkem Zeremya’nın sunum yaptığı buluşmada, katılımcılar da görüş ve önerilerini dile getirdi.

 

Ülkem Zeremya, 25 Kasım’a giderken okurlarla buluşmanın önemine dikkat çekti; kadınların yaptıkları işlerinden dolayı dünyanın birçok merkezinde erkek ve hükümetlerin baskılarına maruz kaldığını belirtti.

Zeremya, Kürt gazetecilerin gerçekleri yazdıklarından dolayı yargılandıklarını belirtti.

Kürt kadın basınının en çok da ataerkil zihniyete karşı bir yayıncılığı esas aldığını ifade eden Ülkem Zeremya, “1990’lı yıllarla birlikte Kürt kadınlar, basın yayıncılığı etkileyen bir noktaya gelmeye, eril medyaya karşı varlık göstermeye başladı. Bu Kürt kadın mücadelesinin yükselişine paralel gelişti” diye konuştu.

Newaya jin gazetesinin 2005’ten beri aylık periyotlarla yatım hayatına devam ettiğini belirten Zeremya, gazetenin bu yayıncılığında onlarca kadının emeğinin olduğunu hatırlattı.

 Kadınların sosyal, siyasal, ekonomik, kültürel yaşamlarına dokunan bir yayın politikasını benimsediklerini ifade eden Ülkem Zeremya, yayın politikasında kadın mağduriyetinden ziyade kadınların başarı ve mücadelelerini öncelediklerini söyledi.

Benzer içerikte bir buluşma da Darmstadt kentinde gerçekleşti.

Kürt toplum merkezinde bir araya gelen kadınlar, Kürt medyasının farkına ve rolüne dikkat çekti.