PAJK: Beritan çizgisinde direniş başarıya ulaşacaktır

PAJK Koordinasyonu, "Önder APO’nun fiziki özgürlüğü, Kürt sorununun çözümü, Kürdistan’ın statü kazanması, kadınların özgür bir toplumda özgür bir yaşam sürmesi için, her zaman Bêrîtan’ın izinde, mücadele, direniş ve başarıya ulaşacaktır" dedi.

PAJK KOORDİNASYONU

PAJK Koordinasyonu, "Özgürlük mücadelemizin tarihçesinin her sürecinde kahramanca mücadele eden, direnişle ve büyük eylemlerle başarılı süreçleri kendileriyle getirip yürütmüşlerdir. Bêrîtan Hêvî (Gülnaz Karataş) arkadaşının 32. şehadeti anısına, bu mücadelenin kahramanlarını bu onurlu eyleminden dolayı selamlıyor, tüm kahraman şehitlerimizi Bêrîtan’ın çizgisinde yürümenin iftiharıyla anıyoruz. Bêrîtan duruşuyla, mücadelesi ve ihanete karşı tutumuyla bugüne kadar başarıya ulaşan direniş hattını temsil etti. Bêrîtan’ın tutumuyla kadınların örgütlü iradesi inşa edildi ve bununla birlikte büyük bir kadın gerilla ordusu yaratıldı. Özgürlük mücadelesiyle güzelleşen yoldaşlarımızın büyük miraslarını bize bıraktıkları için gururluyuz, kadın ordumuzun 32. yıl dönümünü tüm kadınlara, halkımıza, tarihi bir hesaplaşma içinde olan ve savaşın ön saflarında yer alan tüm yoldaşlarımızı kutluyoruz" dedi.
"Bêrîtan’ın çizgisi özgür bir kadının, teslim olmayı kabul etmeyen özgür bir Kürdün, onurlu yaşanan özgür bir yaşamın göstergesidir" denilen PAJK açıklamasında şunlar belirtildi: "Bêrîtan yoldaşımız Kürt halkının gerçek düşmanını ve onun işgalci yenilikçi yönünü iyi tahlil etmişti ve egemen zihniyetini esas alan, köleliğe boyun eğmeyi dayattığı yaşam yerine özgür bir kadının ve özgür bir Kürdün iradesiyle mümkün olan yaşamı tercih etti. Dolayısıyla her Kürt için ölüm, özgür bir yaşam için süreklileşen bir eyleme dönüştü. Bêrîtan arkadaş yoldaşları Mazlum Doğan, Kemal Pir, Zekiye Alkan ve Berivan’ın takipçisi olarak, “Berxwedan Jiyan e” felsefesiyle özgürlük mücadelesinin resmini çizdi. Beritan, erkek egemen zihniyetinin her türlü köhne düşüncesine karşı, özgür bir kadın iradesiyle yaşadı, mücadele etti, direndi ve eylemci oldu. Bêrîtan eylemiyle tüm Kürdistan’ın kalbinde filizlendi. Bu nedenle Önder Apo, Bêrîtan’ın şahsında “savaşan güzelleşir, güzelleşen özgürleşir, özgürleşen de sevilir” dedi. Bugün milyonlarca Bêrîtan, özgür dağlarda ve toplumun her yerinde kadınların ve halklarının öncüleri ve kahramanları olmaktalar.
Şehit Bêrîtan (Gülnaz Karataş), 1992 yılında Güney Savaşı’nda milliyetçi ortaklara karşı kahramanca savaştı ve kendini Xakurkê’de kayalıklardan attı. KDP peşmergeleri “teslim ol, biz sana bir şey yapmayacağız” dediği zaman Bêrîtan yoldaş tarihi eylem kararlığını o anda verdi. Teslim olmanın onursuzluk olduğunu, onursuzluğun ise ölümün kendisi olduğunu anladı. Düşünceleri ve yürekleri her zaman özgürlük için atanların büyük tarihi eylemler gerçekleştirdiğini görmektedir. Böylece başta Kürt kadınları ve Kürdistan toplumu Bêrîtan’ı tanıdı. Bêrîtan bu eylemiyle Zarifeler, Besêler gibi Kürdistan halkının arasında bir efsane oldu. Bêrîtan özgürlük savaşçıları için bir kahraman, kadın ordusunda bir öncü ve savaşı başarıya ulaştırmanın komutanı haline geldi. Bêrîtan arkadaş kendisi olmak ve özgür bir toplum oluşması için öz savunmanın temel ölçüsü oldu. Bêrîtan ihanete karşı özgürlük uğruna kahramanca yaşamını feda etti. Şu anda bile Beritan isimli binlerce kadın ve binlerce erkek yoldaşımız Bêrîtan’ın takipçisi oldu. Kürdistan dağlarında ve her yerde Beritan çizgisinde mücadele ediliyor ve direniyorlar. Bêrîtan çizgisi kadın partisini kurdu, kadın ve halk konfederalizminin kurulmasına yol açtı. Özgür bir kadın arayışcısı özgür bir toplumun duruşu oldu. Kürdistan’ın ve dünyanın dört bir yanında yankılanan ‘Jin-Jiyan-Azadî’ sloganıyla kadın başkaldırısı Bêrîtan çizgisinde büyümedir.
TC-KDP’nin 1992 yılında Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne karşı kurduğu kirli ittifak bugün de devam ediyor ve 9 Ekim komplosu da bunun üzerine kuruludur. Bugün Kürdistan’ın tamamında gerçekleştirilen soykırım saldırıları, faşist, işgalci Türk devleti ve KDP iş birliğiyle, Kürt Özgürlük Hareketi’nin tasfiyesi, uluslararası komplonun devamıdır. 1992 yılında devreye giren yozlaşmış ittifak, bugün hala Kuzey, Güney, Doğu, Rojava, Şengal ve Maxmur’da alanlarını genişletiyor. Bu düşman saldırılarının asıl amacı Özgürlük Hareketi’ni tasfiye etmektir. Bahçeli’nin bu son süreçte yaptığı çağrı onurlu demokratik bir çözüm değil, tasfiye ve teslimiyet dayatmasıdır. AKP-MHP faşist iktidarının zihniyeti ve politikası komplodur, tuzaktır, teslimiyettir ve imha etme planıdır. Ayrıca Önderlik, Kürdistan Özgürlük Hareketi, Kürt özgürlük sorunu ve onun gerilla savunma gücünü birbirinden ayırdı. İmralı tecridini kaldırmak için bunları parçalamak komploda ısrar etmektir. Dolayısıyla Önder Apo şahsında Kürt halkı için tehlike devam ediyor. ‘Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm’ hamlesi, beklenen an Bêrîtan çizgisinde kesinleşecektir. Büyük komutan Bêrîtan yoldaşın direniş ve hakikat çizgisinde mücadeleyi dağlarda ve şehirlerde büyütmenin önemi bugün bile tarihi bir role sahiptir. Bugün, bu tarihi süreçte Bêrîtanların düşmana, erkek egemen zihniyetine, işgale ve ihanete karşı tutumu her zamankinden daha çok geçerlidir. Kürdistan’da Beritan çizgisini toplumsallaştırarak KDP ihanetini ve katlıyamcı, faşist Türk devletinin soykırımını yeneceğiz. Özgürlük mücadelesi için büyük fedakarlıklar ile direnen kadınların zamanı ile kadın devrimini başaracağız.
Şehit Bêrîtan’ın (Gülnaz Karataş) şehadetinin 32. yıl dönümünde. Heval Bêrîtan şahsında bir kez daha Ekim ayı şehitleri Zeynep (Gurbetelli Ersöz), Meryem (Meryem Hazar Çolak), Zinarin (Selma Doğan), Canda (Sanem Sertap Gölge), Helin Çerkez (Nermin Akkuş), komplolara, ihanete ve işgale karşı direnen, kadın devriminin önünü açan bütün şehitlerimizi Ronahi (Andrea Wolf), Bermal (Güler Otaç), Rewşen (Leyla Kaplan), Rojbin Arab (Fatma Özen), Rojin Gevda (Süreyya Aslan), Selamet Menteş, Aynur Artan, Arin Mirkan’ı saygıyla anıyor ve Onların özgürlük hayalleri kadın devrimi ile taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz. “Güneşimizi karartamazsınız” şiarıyla Önder Apo’ya yönelik komploya karşı kendilerini feda eden yoldaşlarımızın anısının önünde saygıyla eğiliyoruz. Komplo ve ihanete karşı mücadelemizde gelişen bu direniş ruhu, İmralı’nın modernize edilmiş komplo ve işkence sistemini parçalayacaktır. Bu düşünce ve inançla diyoruz ki, Beritan çizgisindeki direniş bizi mutlaka başarıyı ulaştıracaktır. Önder APO’nun fiziki özgürlüğü, Kürt sorununun çözümü ve Kürdistan’ın statü kazanması, kadınların özgür bir toplumda özgür bir yaşam sürmesi için, her zaman Bêrîtan’ın izinde, mücadele, direniş ve başarıya ulaşacaktır.