Paris’te Cansız, Doğan ve Şaylemez için ‘Adalet yürüyüşü’

Paris'te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK üyesi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez'in katledildiği 2013 yılından bu yana adalet arayışı sürüyor.

Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde Kürdistanlılar her 15 günde bir Çarşamba olduğu gibi ellerinde Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in fotoğraflarının bulunduğu flamalarla saat 14.00'de Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde bir araya geldi.


“Hepimiz Sakine, Fidan, Leyla'yız”, “Kahrolsun Faşist Türk devleti” sloganlarıyla yürüyüşe geçen Kürdistanlılar, Foubourg Saint Denis ve Magenta caddelerinde yürüdü. Yol boyunca yapılan konuşmalarda, katliamın üzerinden 4 yılı aşkın bir süre geçmesine karşın halen adaletin yerine gelmediği hatırlatılarak, Fransız devlet ve yargı organları yeniden göreve çağrıldı.

Kürdistanlılar katliamın gerçekleştiği 145 Rue La Fayette'te bulunan Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne geldiğinde burada üç Kürt kadın devrimci şahsında tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi.

Saygı duruşunun ardından yapılan konuşmada, Kürdistanlıların Paris katliamı aydınlanana kadar bu davanın takipçisi olacağı vurgulandı. Eylemin bitiminde Cumartesi günü Düseldorf'ta Kürt kurumlarına yönelik baskıları protesto etmek ve Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın sağlığı ve güvenliği içerikli yürüyüşe çağrı yinelendi.