Rusya’daki Kürt kadınlarından 25 Kasım açıklaması

Rusya’nın Krasnodar bölgesindeki Kürt kadınları 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada Kürt kadınların umut haline geldiğini kaydetti.

Rusya’nın Krasnodar bölgesinde yaşayan Kürt kadınları bir araya gelerek kadınlara karşı şiddeti protesto etti.

Kadınlar ayrıca Kürdistan’daki işgal saldırılarını kınadı. Krasnodar Kadın Komitesi adına açıklamayı yapan Zeytin Aliyeva kadına karşı şiddete karşı mücadelenin başta Kürdistan olmak üzere dünyanın her yerinde yaygınlaştığını belirtti.

Aliyeva, erkek egemenlikçi toplum zihniyetinin kadına reva gördüğü statünün yıkılmaması için kadına karşı şiddeti daha da yoğunlaştırdığını ifade ederken, Kürt kadınlarının erkek egemenlikçi zihniyete karşı yürüttüğü mücadeleye vurgu yaptı.

Kürt kadınların Kürdistan ve Ortadoğu olmak üzere dünyanın tüm emekçi ve özgürlükçü kadınları için bir umut haline geldiğini belirten Aliyeva, bu mücadele sayesinde dünyanın birçok yerinde Kürt kadınların sembol haline geldiğini kaydetti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın önderliğindeki Kürt kadınlarının tüm gerici ve faşist güçlere karşı büyük direniş gösterdiğini dile getiren Aliyeva, bunun en son örneğinin ise Rojava devrimi olduğunu hatırlattı.

Aliyeva Kürt kadınlarının erkek egemenlikçi zihniyetinin yaratığı DAİŞ ve farklı dinci, gerici çetelere karşı kahramanca direniş sergileyerek bu gerici güçleri tarihin çöp sepetine gömdüğünü söyledi.