Siyasi soykırım operasyonu: 165 kişi gözaltına alındı

İstanbul, Amed, Adana ve Dîlok başta olmak üzere çok sayıda kentte gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonlarında aralarında Barış Anneleri'nin de olduğu 165 kişi gözaltına alındı.

Türk polisi birçok kentte gerçekleştirdiği siyasi soykırım operasyonu kapsamında çok sayıda eve baskın düzenledı. Baskınlarda Barış Anneleri'nin de aralarında olduğu 165 kişi gözaltına alındı.  

 

İSTANBUL 

İstanbul’da sabah saatlerinde birçok eve baskın yapıldı. Baskınlarda Barış Annelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kadın gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şunlar: Adalet Nöbeti eylemcileri Kumri Akgül ve Gülsüm Öztürk, Barış Anneleri Fatma Yılmaz ve Bedia Gökguz, Kadın Zamanı Derneği Başkanı Dilek Başalan, DEM Parti Kadın Meclisi üyesi Beser Çelik, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri Vetha Bingöl ve Suna Kaymaz, HDP Gever (Yüksekova) eski İlçe Eşbaşkanı Selcan Saygı, Mezopotamya Kültür Derneği (MKM) sanatçılarından Dilan Suyu ve Zehra Suyu, Sıhat Yılmaz, Şükran Tugay, Gönül Kahraman ve Yusuf Açar.

 

DÎLOK 

Dîlok’ta Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ilegerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonlarında merkez Şahinbey ilçesi Güzelvadi Mahallesi’nde Kamile Aras (55) ve DEM Pati Gençlik Meclisi Üyesi Ferhat Özmen gözaltına alındı.  Gözaltına alınan Aras ve Özmen, il emniyet müdürlüğüne götürüldü. DEM Pati Gençlik Meclisi Üyesi Bünyamin Doğan’ın da evine de polislerin gittiği, evde olmadığı için gözaltına alınmadığı öğrenildi.

 

AMED

Amed’deki ev baskınlarında Mehmet Oruçlu, Ferhat Çiçek ve Umut Oktay adlı 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan gençler, il emniyet müdürlüğüne götürüldü. 

 

ADANA  

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla yürüttüğü siyasi soykırım operasyonu kapsamında Yüreğir ilçesinde bazı evlere polislerce baskın yaptı. Evlerin aranması ardından sanal medya paylaşımları üzerinden "örgüt propagandası yaptığı" iddiasıyla Berivan Akalın adlı kadın gözaltına alınarak, il emniyet müdürlüğüne götürüldü.

28 İLDE 165 GÖZALTI

Türk İçişleri Bakanı  Ali Yerlikaya da 28 ilde 165 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.