Süleymaniye'de kadınlar işgal ve katliamı protesto etti

Şiddete ve İşgale Karşı Kadın Birliği Kampanyası, Türk devletinin işgal ve katliamlarını protesto etti.

Süleymaniye’de Şiddete ve İşgale Karşı Kadın Birliği Kampanyası üyelerinin katılımıyla Türk devletinin Güney Kürdistan ve Rojava’ya yönelik katliam ve işgal saldırıları protesto edildi.

Kejal Ebdülkadir tarafından okunan açıklamada, "Türk devleti tüm Kürdistan’ı işgal etmek istiyor ve bu işgale Güney Kürdistan ve Rojava’dan başlamak istiyor. Çünkü Kürtler her iki parçada da bir ölçüde özerkliğe sahiptir. Özellikle Rojava’da şu anda özyönetim ve bölgedeki tüm bileşenler yönetimde yerini alıyor" denildi.

'SİVİL HALK VE KADINLAR HEDEFTE'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Türkiye, Kürdistan Bölgesi’nde ticaret ve okul adı altında askeri üs ve istihbarata sahip olarak amacına ulaşmak istiyor. Sivil halka yönelik katliamlar gerçekleştiriyor, son katliam turistlerin hedef alındığı Zaxo’da yaşandı.
Türkiye, Rojava’daki kadın mücadelesinden korkuyor, bu yüzden kadın savaşçıları hedef alıyor, Rojava’da son olarak 3 kadının hedef alınması bunun kanıtıdır. Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümetlerini Türk devletinin katliamlarına karşı ciddi bir tavır almaya çağırıyoruz. Aynı zamanda Güney Kürdistan’ın tüm bileşenleri soykırım ve işgale karşı sessiz kalmamalıdır.

'TÜM KADINLAR KARŞI ÇIKMALI'

Saldırıların asıl mağduru olan kadınlar sessiz kalmamalıdır. Çünkü bir kadın hedef alındığında tüm kadınlar hedef alınmış olmaktadır. Irak ve bölgedeki Kürt, Arap ve diğer tüm kadınlar işgale karşı birlikte durmalıdır.”