Tarsus’ta 15 yaşındaki çocuğa tecavüz

Mersin ve Tarsus Kadın Platformu, ilçedeki bir çetenin birçok kadını fuhuşa zorladığını, 15 yaşındaki bir çocuğun tecavüze uğradığını açıkladı.

Mersin Kadın Platformu ve Tarsus Kadın Platformu, Tarsus’taki fuhuş ve uyuşturucu çetelerine dair açıklama yaptı.
Tarsus Yarenlik alanda yapılan açıklamada, “Tecavüze, çocuk istismarına, cinsel şiddete, uyuşturucu çetelerine izin vermeyeceğiz” pankartı ile “Tarsus uyuma çocuklarına sahip çık”, “İşyerlerinde tacize izin vermeyeceğiz” ve “Emeğime bedenime karışmak ne haddine” dövizleri taşındı. “Jin jiyan Azadi”, “Yaşasın kadın dayanışması” ve “Korkmuyoruz susmuyoruz itaat etmiyoruz” sloganlarının atıldığı eyleme, platform bileşenleri yanı sıra Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinen Azad TJA) üyeleri ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan katıldı.

'AKP-MHP İKTİDARI CESARETLENDİRDİ'

Platform adına konuşan Çiğdem Göksoy, AKP-MHP iktidarının çekildiği İstanbul Sözleşmesi’ne dikkat çekerek, her türlü şiddeti meşrulaştıran erk zihniyetinin cesaretlendirdiğine vurgu yaptı.

 Tarsus’ta meyve ve sebze paketleme depolarında çalışan kadın ile çocukların uyuşturucu tacirleri ve çeteler tarafından tecavüz edilerek fuhuşa zorlandığının altını çizen Göksoy, “T.’nin uyuşturucu verilerek tehditle para karşılığında cinsel ilişkiye zorlanması kadın kurumuna başvurusu ile ortaya çıktı. Soruşturma hala devam ediyor. Hemen ardından, Tarsus’da tarım sektörünün depolama alanında çalışan 15 yaşında bir çocuk, çalıştığı iş yerinde hap verilerek kaçırılmış, sonra tecavüz edilerek yol kenarına atılmış. Bu çocuğun yaşadıklarının ilk olmadığını biliyoruz ama son olmasını istiyoruz. Daha öncesinde de benzer pek çok durum yaşanmış ancak kadınlar yaşadıklarını dile getirmekte korktuklarını beyan etmişlerdir. Çünkü, uyuşturucu ve tecavüz çetesi çektikleri videolarla tehdit ederek kadınları ve genç erkekleri fuhuşa ve uyuşturucu ticaretine zorlamakta” dedi.  
"Tarsus’ta neler oluyor?" diye soran Göksoy, “Güvenli bir ortamda çalışmak her yurttaşın hakkı iken kadınlar ve çocukların iş ortamında yaşadıkları bu durum kabul edilemez. Kadınları ve çocukları hedef alan suç çetesinin durdurulması için adli makamları ve hükümeti görevini yapmaya çağırıyoruz” diye konuştu.