'Türk devletinin saldırılarına karşı onurumuzu koruyalım'

Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi, "Türk devleti DAİŞ’in intikamını almak istiyor. Kadınları ve gençleri Türk devletinin saldırılarına karşı durmaya ve kendi topraklarını ve onurunu korumaya çağırıyoruz" dedi.

Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi (TAJÊ), Türk işgal saldırılarına karşı yazılı açıklama yaptı.
Osmanlı’nın devamı olan Türk devletinin Êzidîlerin tarihi düşmanı olduğunun belirtildiği açıklamada, “Osmanlı, onlarca fermanla Êzidileri ortadan kaldırmak istedi. Bu sebeple önce Êzidi öncülerini hedef aldı. Ancak kahraman Êzidi halkı 74 fermana karşı direndi. 74 fermandan sonra da kendilerini örgütleyerek savunma güçlerini inşa ettiler. Şu anda yeni Osmanlı karşısında direniyorlar” denildi.
Açıklamanın devamında şöyle denildi:
"İşgalci Türk devleti 2017’den bu yana Suriye ve Irak topraklarına defalarca kez saldırarak Rojava, Şengal, Maxmûr ve Medya Savunma Alanları’nı hedef aldı. Türk devleti bu saldırılarla DAİŞ’in intikamını almaya çalışıyor. KDP işbirliğiyle tüm uluslararası hukuku ihlal ederek hava saldırıları düzenliyor. Yine işgalci Türk devleti Nisan ayından bu yana Kürdistan dağlarında gerillalara karşı kimyasal silah kullanıyor ve sivilleri katlediyor. Geçen yıl Sikêniyê hastanesinde, bu yıl da Zaxo’da katliam gerçekleştirdi. İnsan hakları örgütleri tüm bu insanlık suçlarına karşı sessizliğini koruyor. İşgalci ve soykırımcı Türk devleti KDP işbirliğiyle Êzidileri iradesiz bırakmak için Mam Zeki, Seid Hasen, Zardeşt Şengali ve Marwan Bedel gibi birçok öncü Êzidîyi hedef aldı.
Özellikle kadınları ve gençleri işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı durmaya ve kendi topraklarını ve onurunu korumaya çağırıyoruz. Artık kutsal topraklara ve direnişe sahip çıkma zamanıdır.”