YJA-Star: Şimdi Zilan olma zamanı!

YJA-Star Merkez Karargah Komutanlığı, "Savaşımızı başarıya ulaştıracağız. Zilan olma zamanı” dedi.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Zeynep Kınacı'nın (Zilan) 26. şehadet yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yayımladı.
Açıklama şöyle:
“Zilan yoldaşın 26. şehadet yıl dönümü vesilesiyle özgürlük mücadelemizin tarihinde özgür iradenin temsilini yapan bütün şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Komutan Zilan yoldaşın izinde yürüyen bütün öncü ve büyük kahramanlar, yoldaş Sema Yüce, Gulan, Leyla Agirî, Ekîn Wan, Mizgîn Rojhilat, Şevîn Şaristan ve Bazên Zagrosê, Cenga Xabûrê, Şehit Savaş Maraş Cenga Xabûrê ile Egîdên Botanê hamlelerinde faşizme karşı insanlık devriminin uğrunda ve halkların onurunu korunması için canını feda eden bütün şehit yoldaşları, saygı ve minnet ile anıyoruz.

'ZİLAN EN KRİTİK ANLARDA TARİHİ CEVAP OLDU'

Elli yıllık özgürlük mücadelemizin yaratıcısı Önder Apo, 21.  yüzyılda kadın özgürlük çalışmalarıyla özgürlük değerlerini yarattı ve savunmasını da gerilla ordusuyla örgütledi. 50 yıllık özgürlük mücadelemizde kahraman şehitlerimiz  Önder Apo’yu anlama temeli üzerinde, pratik gücü olmuş, Önder Apo’nun çizgisini bilince çıkarmışlar ve bu şekilde bir eylemsellik çizgisi ortaya çıkarmışlar.  Bu yüzden yoldaş Zilan tarihin en kritik anında, eylemiyle tarihi bir cevap olarak başarının esas parçası oldu. Büyük öncülerimiz Sakine Cansız, Besê Anûş, Azîme, Bêrîtan, Bêrîvan ve binlerce yoldaşımız Önder Apo militanlığının temsili duruşunu en güzel, sade, cesaretli, kararlı ve inançlı biçimi olmuşlar. Biz YJA-Star güçleri olarak ‘Önder Apo'ya özgürlük zamanı’ hamlesinde Zilan komutanın militan çizgisine sahip çıkarak, kesinlikle başarıya ulaşacağız.

'ÖNDER APO’NUN SAVAŞÇILARI ZİLAN KOMUTANIN İZİNDE'

Üçüncü Dünya Savaşında hegemonik güçler, halkların özgürlüğüne öncülük eden ve Ortadoğu’nun en dinamik ve esasi gücü olan Özgürlük Hareketini tasfiye etmek istiyor. Bu yüzden her şeyden önce Önderliğimizi hedef yapmışlar. Zilan yoldaşın fedai çizgisinde Doğa, Bermal’den Avzêm ve Arîn’e kadar, Zap başarı savaşından Botan’a kadar fedai olan YJA Star güçleri, Önder Apo’nun ideolojisi ve fikirleri temelinde fedailik çizgisini yükseltmekteler. Nasıl ki Zilan yoldaş tarihi bir hamlenin sahibi bir kadın militan olarak, kadının düşürülme politikasını yürüten egemen erkekten hesap sordu, bu cesaretli duruşuyla da başarılı kadının sembolü oldu. Kadın özgürlük mücadelemizin çizgisi aynı şekilde başarı savaşımızda Zap’tan Metîna’ya, Avaşîn’den Xakurkê’ye ve Serhed’ten Botan’a kadar kadın öncülüğünde yürütülmektedir. Büyük bir cesaret örneği gösteren Zilan Yoldaş aynı zamanda askeri taktik konusunda da başarı çizgisi oldu. Zilan’ın başarı çizgisi, savaştaki en güçlü ve yaratıcı yön olmaktadır. Hedefe kilitlenmeyle insanın en zor şeyin bile başarıya dönüştürülebileceğini gösterdi. Biz mücadele tarihimizde en zorlu ve kritik dönemlerde, kazanımlarımızla başarıya yakınlaşmış oluruz. Nasıl ki en zorlu dönemde Zilan yoldaş en ağır yükü sırtladıysa, bugün de kahraman fedailerin takipçileri ve Önder Apo’nın savaşçıları başarıya ulaşmak için Zilan yoldaşın izinde Kuzey Kürdistan’dan Güney Kürdistan’a kadar işgalci Türk devletine karşı hakikat savaşı yürütmekteler.

'ZİLAN ÇİZGİSİNİ SONUNA KADAR TEMSİL EDECEĞİZ'

Önder Apo Zilan yoldaşın eylemini ulusal kurtuluş savaşımımızın en sonuç alıcı, kutsal ve büyük eylemi olarak tanımladı. Yani amaca kilitlenme ve gerçekleştirme, en güçlü vuruş tarzını yaratıyor ve düşmanı yenilgiye yakınlaştırıyor. Nasıl ki Zilan yoldaş mücadele azmi ile erkek egemen uygarlığından hesap sordu ve özgür yaşam manifestosu haline geldi, bizler de özgürlük ölçülerine bağlılık temelinde YJA Star güçleri olarak dönemin sorumluluklarına sahip çıkacağız, işgalcilerden hesap soracağız. Zilan'ın ideolojik çizgisini sonuna kadar temsil edeceğiz. YJA Star güçleri olarak Zilan yoldaşın tarz ve taktiği ile eylemlerimiz gerçekleştireceğiz, işgalcilere öldürücü darbeler indireceğiz. Halkımızın, Kürdistanlı kadın ve çocukların intikamını işgalcilerden alacağız. YJA Star güçleri olarak Zilan tarzıyla; yüksek örgütlülük ve iradeyle, uzmanlaşmış yöntemlerle tunel savaşından mevzilere kadar yaratıcı eylemler gerçekleştireceğiz, düşmanın beklemediği an ve yerde özgür kadın iradesinin etkisini göstereceğiz, işgalcilerden hesap soracağız.

Zilanlaşmanın kararlılığını bu temelde savaş pratiğimizde göstererek her alanda öncü rol ve misyonumuzu yerine getireceğiz. Bizler her koşulla Zilan'ın gerçek yoldaşı olacağız. Sema Yüce yoldaşın eylemi ile Zilan çizgisi nasıl hayata geçirdiyse bizler de savaştaki kararlılığımız ile her anımızı komutan Zilan gerçekliğinde yeniden yaratacağız. Zilan militan çizgisi temelinde kadın özgürlük felsefesi ile halkımıza özgür gelecek yaratacağız, ülkemizi düşmandan kurtaracağız ve özgürlük cephesi adına tarihe büyük başarılar bahşedeceğiz.

Zilan yoldaş ve tüm fedai şehitlerimiz şahsında tüm şehitlerimizi bir kez daha sevgi ve saygı ile anıyoruz. Fedai Şehitler Ayı'nın yıldönümünde tüm HPG ve YJA Star komutan ile savaşçıları Zilan tarzı ile sürece katılacaktır. Avaşin, Zap ve Metina'da insanüstü bir şekilde direnen YJA Star güçlerimizi selamlıyoruz. Onurlu yaşam sadece Zilanca mücadele ve yaşam ile olur. Düşman saldırısı ne kadar amansız olursa olsun özgür irade yenilmezdir, tarihi belirleyecek olan Önder Apo'nun zafer çizgisidir. Dolayısıyla YJA Star güçleri olarak halkımıza ve şehitlerimize savaşta başarı sözü veriyoruz. Her gerilla Zilan'dır. Bu temelde tüm devrim şehitlerini bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyor, anılarına bağlılık temelinde mücadele miraslarına sahip çıkacağımızı belirtiyoruz."