YJA Star gerillaları: Şehit Sara kadınların geleceğini aydınlatan bir ışıktı

Paris’te katledilen şehit Sara, Rojbîn ve Ronahî’yi anan YJA Star gerillaları Delîla Botan ile Medya Koçer, “Heval Sara bizim için bir ışıktı. Öyle bir ışıktı ki, tüm kadınların geleceğini aydınlattı ve biz de onun çizgisinde mücadele ediyoruz” dedi.

PKK’nin öncü kadrolarından Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbîn) ve Avrupa Kürt Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez (Ronahî) 9 Ocak 2013 yılında Fransa’nın başkenti Paris’te katledildi.


YJA Star gerillaları Delîla Botan ve Medya Koçer, katliama ilişkin ANF’ye değerlendirmelerde bulundu.

Şehit Sara, Rojbîn ve Ronahî şahsında tüm devrim şehitlerini anarak konuşmasına başlayan YJA Star gerillası Delîla Botan, “Paris katliamı bilinçli ve planlı bir şekilde yapıldı. Heval Sara direnişiyle düşmana diz çöktürmüş bir yoldaşımızdı. Türk devleti öncü kadın yoldaşlarımızı hedef alarak amacına ulaşacağını sandı. Ama yanılıyor, bedeli ne olursa olsun şehitlerimizin intikamını alacağız.

Bundan dolayı kadın hareketi olarak düşmanın her türlü saldırılarına karşı mücadelemizi daha da büyütmeliyiz. Şehit Sara’nın ardılları olan PKK militanları olarak şehit yoldaşlarımızın intikamını mutlaka alacağız. Heval Sara’nın PKK’de yıllarca yürüttüğü direniş çizgisini esas alıyoruz. Düşman Önderliğimizi, hareketimizi ve halkımızı hedef aldığı sürece öfkemizi, kinimizi daha da büyütecektir. Bu da gün be gün katılımımızı daha da güçlendiriyor. Paris Katliamının yıl dönümünde şehit Sara, Rojbîn ve Ronahî yoldaşlarımızı bir kez daha saygıyla anıyorum” diye konuştu.


TÜRK DEVLETİ KATLİAMLARLA HEDEFİNE ULAŞAMAYACAKTIR

Türk devletinin katliamlarla hedefine asla ulaşamayacağını vurgulayan YJA Star gerillası Medya Koçer ise şu değerlendirmede bulundu: “Öncelikle heval Sara, Rojbîn, Ronahî ve 23 Aralık 2022 tarihindeki 2. Paris katliamında şehit düşen Evîn Goyî, Abdurrahman Kızıl ve Mîr Perwer’i saygıyla anıyorum. İşgalcilerin amacı öncü yoldaşlarımız şahsında kadın hareketimizi yok etmek ve irademizi kırmaktır. Elbette düşman bu amacına ulaşamayacaktır. Yoldaşlarımızın şehadeti öfkemizi daha da büyütüyor. Katılımımız ve ısrarımızla düşmanın bu saldırılarını boşa çıkarabiliriz. Heval Sara bizim için bir ışıktı. Öyle bir ışıktı ki tüm kadınların geleceğini aydınlattı ve bugün biz de onun yarattığı çizgide yürüyoruz. Heval Sara'nın ışığı özgürlüğe doğru ilerlememize vesile olacaktır.

İşgalci Türk devleti ve işbirlikçileri Sara heval şahsında kadınların iradesini kırmak istiyordu. Sara yoldaşımızın ardılları olarak düşmanın bu planlarını boşa çıkarmak için her geçen gün mücadelemizi daha da büyütüyoruz. Bugün Rojava’da da öncü kadın yoldaşlarımız hedef alınıyor. Ne zaman öncü bir yoldaşımız katledilse yerine onlarca kadın mücadeleye katılıyor ve şehitlerimizin direniş bayrağını devralıyor. YJA Star gerillaları olarak şehit Sara, Rojbîn ve Ronahî’nin bize bıraktığı mücadele mirasına layık olmaya çalışacağız ve Paris katliamlarının hesabını soracağız. Hareket olarak her zamankinden daha güçlüyüz. Düşman öncü yoldaşlarımızı hedef alarak bizi asla yok edemez. Kadın komutanlarımızın tamamı, kadın savaşçıların tamamı öncü militanlardır. YJA Star gerillaları olarak mücadele etmeye devam edeceğiz ve başarıyı kaçınılmaz kılacağız.”