YJA Star gerillaları: Türk ordusunun karşımıza çıkacak cesareti yok

İşgal saldırılarına direniş alanında mücadele eden YJA Star gerillalarından Nudem Farqîn ve Dîrok Amed, Türk devletinin teknik güçle gerillanın iradesini kıramayacağını belirtti.

Nisan ayında Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırıları başlatan Türk devletine karşı gerillanın direnişi devam ediyor.

YJA Star gerillası Nudem Farqîn ve Dîrok Amed, gerillanın düşmana karşı gerçekleştirdiği başarılı eylemlere ilişkin konuştu.

Xakûrkê alanında Türk ordusuna yönelik eyleme ilişkin bilgi veren YJA Star'lı Nudem Farqîn, "Eylemde arkadaşlar 2 koldan düşmana saldırdı ve 6 asker cezalandırıldı. Eylemden sonra düşman gerillaya darbe vurmak için drone ve savaş uçakları ile saldırıya geçti. Düşman geçmişte gerilla eylemlerinden sonra arkadaşların hareket alanlarını kısıtlamak için çevrede operasyon başlatıyordu ama şu an öyle bir güçleri kalmadı. Gerilla ile göğüs göğüse savaşacak cesaretleri yok. Bu yüzden sürekli teknik olanaklarını kullanarak üzerimize geliyor. Biz aslında Türk askerlerine karşı değil tekniğe karşı savaşıyoruz. Çünkü Türk ordusunun karşımıza çıkacak cesareti yok. Herkes çok iyi bilsin ki bu tekniği yaratan da, boşa çıkaracak olan da insandır.

Düşman güçlü olduğu için değil tam tersi zayıf olduğu için bize karşı son teknik imkanlarını kullanıyor. Bu da onların ne kadar korkak olduğunu gösteriyor. Her gün televizyonlara çıkıp PKK'yi bitirdik, yok ettik diyorlar. Aslında en başta bu söyleyen inanmıyor bu laflara. Sadece askerlerinin psikolojisini düzeltmek, onlara moral vermek için yapıyorlar. Bu yüzden sürekli bu yalanlara başvurarak propaganda yapıyorlar. Kadın savaşçılar olarak bizler de Şehit Bêrîtan alanında mücadele ediyor ve Bêrîtan'ın direniş ruhu ile düşmana karşı savaş veriyoruz" diye konuştu.

TÜRK ASKERLERİ SAVAŞACAK DURUMDA DEĞİL

Türk devletinin saldırılarına karşı Xakûrkê alanındaki direnişte yer alan YJA Star gerillası Dîrok Amed, düşmanın tüm saldırılarını boşa çıkardıklarını belirterek, "Ben de YJA Star gerillası olarak düşmana karşı Xakûrkê'deki savaşta yerimi aldım. Türk devleti burada teknik olanakları ile irademizi kırmaya çalışıyor. Fakat gerilla direnişi ile düşmanı boşa çıkarıyor. Düşman Şehit Kamuran Tepesi’ne yönelik bir operasyon başlatmıştı. YJA Star gerillaları olarak alana gittiğimizde düşmanın yerleştirdiği mobese kamera sistemini ve fotokapanı fark ettik. Mobese kamera sistemini imha ettik, fotokapana da el koyduk. Bu fotokapanda bir sim kartı ve hafıza kartı vardı. Hafıza kartının içinde de Türk askerlerinin fotoğrafları vardı.

Türk devleti askerleri ile savaşacak durumda değil. Sürekli teknik ile saldırıyor. Gerilla olarak artık teknik saldırılarını da boşa çıkarıyoruz. Hiçbir teknik bizim irademizi kıramaz. YJA Star gerillaları olarak bu süreçte üzerimize düşen görevi daha iyi yerine getireceğiz. Son olarak Cenga Xabur ve Bazên Zagrosê hamlesinde yer alan tüm yoldaşlarımızı selamlıyoruz" dedi.