YJK-E: Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü sağlanmalı

Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü için mesaj veren YJK-E, Köln yürüyüşüne çağrı yaptı ve "Önderliğimiz 3. Yol stratejisi ve paradigması ile halklara umut olmuştur" dedi.

YJK-E

YJK -E tarafından yapılan yazılı açıklamada "Tîrêjên Rojê Kampanyası ekseninde TJK-E'nin başlatmış olduğu mektup kampanyasını sahipleniyor, Avrupa Konseyi Bakanlar Kurulu Toplantısında alınan karar kapsamında tecridin kaldırılmasını 1 yıla yayan yaklaşımı kabul etmiyoruz ve acilen mutlak tecridin kaldırılmasını, Önderliğimizin fiziki özgürlüğünün sağlanmasını talep ediyoruz" denildi.

Açıklamada "Önderliğimiz 3. Yol stratejisi ve paradigması ile halklara umut olmuştur" denilerek şunlar belirtildi:

"Rojava Devrimi ile yaşamsallaşan Önderlik paradigmamız, özgür, onurlu ve ortak yaşamın mümkün olduğunu herkese göstermiştir.

Kürt halkının soykırımı temelinde kimyasal silah kullanımına varan her türlü kirli savaş argümanını kullanan Erdoğan faşist iktidarı, Kürdistan toplumunun kendi kaderini tayin hakkı ve kadınların özgürlük mahallesi karşısında başarısız olmuştur.

Buna karşın Kürt özgürlük savaşçıları direnerek Kürt halkının değerlerini ve varlığını savunmakta olduğu gibi Önderliğimiz mutlak tecride rağmen direniş göstermektedir.

 1 yıllık süren Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm Hamlesi etrafında giderek örülen mücadele ile halklar, kadınlar, gençler, siyasetçiler, sanatçılar ve Nobel ödüllü isimlere varana kadar toplumun her kesimi Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü talep etmektedir.

 Avrupa Konseyi başta olmak üzere uluslararası kamuoyunun sessizliğini kabul etmediğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz!

Bu temelde başta kadınlar olmak üzere gençleri, dostlarımızı ve yurtsever halkımızı 16 Kasım'da Köln’de Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü talebiyle gerçekleştireceğimiz tarihi yürüyüşümüze çağırıyoruz."