YPJ işgale karşı 1 Kasım ruhuyla mücadeleye çağırdı

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nde yaptığı açıklamada aynı ruhla Türk devletinin işgal saldırılarına karşı mücadeleye çağırdı.

YPJ yaptığı yazılı açıklamada “2014 yılında DAİŞ çeteleri, Kürt halkının kazanımlarını yok etmek için Türkiye gibi devletlerin desteğiyle Kobanê'ye saldırdı. Ama Kobanê halkının özgür düşünce ile kendilerini yetiştirdiğini unuttular. Kobanê'nin çocukları, DAİŞ çetelerinin vahşetine büyük bir güçle direndiler” dedi.

YPJ açıklamasında devamla şu ifadeler yer aldı:

“Kobanê'de Kürt halkının birliği yeniden sağlandı ve aynı zamanda egemen ve işgalci güçlere karşı insanlık bilinci birleştirildi. Kürdistan'ın dört bir yanındaki Kürt halkı Kobanê'ye sahip çıktı ve Kobanê'nin rengarenk mabedinde YPJ ve YPG savaşçılarıyla tek yürek olarak el ele vererek halk kardeşliği için büyüleyici destanlar yazdı.

Hiçbir zaman insanlıktan nasibini almayan DAİŞ çeteleri, tüm vahşet ve kirli yöntemleriyle Kobanê'ye saldırdı ve kısa sürede amaçlarına ulaşmayı umdu. Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kobanê'ye girmek üzere olduğunu umuyordu. Ancak YPJ-YPG savaşçıları ve Enternasyonalist savaşçıların başını çektiği direniş cephesi dünyanın her yerinden büyük bir sahiplenmeyle güçlendi. Özgürlük savaşçıları Kobanê’nin bir karış toprağının bile çetelerin eline geçmesine izin vermedi.

Başta Komutan Rêvan, Özgür, Gelhat, Herdem, Viyan Peyman, Zehra Penaber, Sibel Bulut olmak üzere YPJ ve YPG savaşçıları tarihi bir mücadele verdi. Her savaştıklarında ‘canımızı veririz ama o kirli ayakların mukaddes topraklarımıza ayak basmasına izin vermeyeceğiz’ dediler. Kobanê, halkın özgürlük mücadelesinin adıdır. İşgalci Türk devleti Kobanê’de aldığı yenilgiyi halen hazmedebilmiş değil. Bu nedenle özel savaş politikalarıyla Kobanê kentine ve genel olarak Batı (Rojava) Kurdistan’a yönelik saldırılarını sürdürüyor. Ama Kobanê halkı, tarihi direnişte savaşçılarıyla yaptığı gibi, bugün de Türk devletinin her türlü oyununa karşı aynı ruhla halkın özgürlüğü için savaşmaktadır. Kobanê'nin her sokağında Mezopotamyalı kadınların kanı döküldü ve bugün binlerce YPJ ve YPG savaşçısı o kahramanların izinden gidiyor. Böylece işgalcilerin hayalleri asla gerçekleşmeyecek. Kobanê'deki Kürt Direnişine Uluslararası Destek Günü olan 1 Kasım'ı bir kez daha kutluyoruz. Özgürlük seven tüm halkları, 1 Kasım ruhuyla mücadele etmeye çağırıyoruz. Nasıl ki dünyanın tüm güçleri DAİŞ karanlığına karşı birleşip insanlığı bu karanlıktan kurtardıysa, bugün de özgür insanlık için Kobanê ve Rojava devriminin aynı ruhuyla ortaya çıkması gerekmektedir. Son olarak Kobanê'deki direniş ruhunun tüm mazlum halklara özgürlük getireceğini söylüyoruz.”