YPJ: Sosin Birhat, devrimin ilk yıllarından itibaren mücadeledeki yerini aldı

Türk devletinin Til Temir Askeri Meclisi’nin merkezine yönelik düzenlediği hava saldırısında YPJ ve QSD Askeri Meclis üyesi Komutan Sosin Birhat ile 3 arkadaşını anan YPJ Komutanlığı Sosin Birhat’ın Rojava devriminin tarihi ve beyni olduğunu kaydetti.

YPJ Komutanlığı Türk devletinin dün Til Temir Askeri Meclisi’nin bir merkezine gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Saldırı sonucu YPJ ve QSD Askeri Meclis üyesi Komutan Sosin Birhat ve 3 arkadaşının şehit olduğunu belirten YPJ Komutanlığı, açıklamasında şunları belirtti: “Türk devleti dün tekrar namertçe saldırdı. Demokratik ulusu inşa edip Rojava devrimine emek veren yoldaşlarımız Sosin, Egid, Rubar ve Seyfullah saldırı şehit oldu. Şehitlerimiz cesaretli duruşlarıyla özgürlük uğruna canlarını feda etti.

Sosin yoldaş Efrîn’de yurtsever bir ailede büyüdü. Çocukluğundan şehit düştüğü ana kadar işgale karşı direndi. Rojava devriminin ilk yıllarında saflardaki yerini aldı. Komutan Sosin Rojava özgürlük hamlelerinin hepsinde Kürt kadının direniş ruhu ile yer aldı. Her anını mücadeleyle geçirdi. DAİŞ karşısında büyük fedakarlıkla halklar için mücadele etti.”

YPJ açıklamasının sonunda Komutan Sosin Birhat’ın anılarına sahip çıkacaklarını ve Rojava devrimini koruyacaklarına dair söz verdi.