YPS-JIN timlerinden faşistlere dönük eylemler

YPS-JIN timleri, 15 Ağustos'u selamlayarak, faşistlere dönük eylem düzenledi, "Öz yönetim direnişi güçlendirmeli" mesajını verdi.

Şehit Çekwar Çukur YPS-JIN Misilleme Timi ve Şehit Roza Botan YPS-JIN Misilleme Timi, 15 Ağustos Atılımı vesilesiyle eylemler düzenledi.

Şehit Çekwar Çukur YPS-JIN Misilleme Timi, "Önder Apo’nun halkların özgürlük mücadelesi çerçevesinde başlayan 15 Ağustos silahlı mücadele dönemi faşist rejime karşı ilk günkü heyecanıyla devam etmektedir. Bu doğrultuda şehit Çekwar Çukur YPS-JIN Misilleme Timi, 15 Ağustos direniş bayramını kutlama amaçlı, 12 Ağustos gecesi Amed’in Bismil ilçesinde saat 01.30 sularında BİM’e dönük havai fişekler ile eylem gerçekleştirmiştir" dedi.

Açıklamada, "YPS örgütü faşist AKP- MHP rejiminin BİM ve diğer kurum kuruluşlarına karşı eylemler gerçekleştirecektir. Faşist rejim BİM gibi kuruluşlarının bütün ekonomisini silah alımına yatırmakta, aldığı bu silahlarla Kürt halkına saldırmaktadır. Bu nedenle bütün Kürdistan halkı faşist rejimin kurum ve kuruluşlarına karşı eylemler gerçekleştirmeli, öz yönetim direnişini güçlendirmelidir" diye belirtildi. 

Şehit Roza Botan YPS-JIN Misilleme Timi ise "Kürt halkının varlığının devrimci halk savaşı ile gerçekleşeceği bilinciyle 14 Ağustos tarihinde Amed’in Seyrantepe Mahallesi'nde saat 21.00'da kayyumun gasp ettiği su deposuna, yine 13 Ağustos tarihinde Amed’in Bismil ilçesi Seyrantepe Mahallesi'nde saat 23.00 sularında yazılama eylemi yapılmıştır" dedi.