Yüksekdağ'a 'Erdoğan' cezası: 1 buçuk yıl hapis!

Rehin tutulan Figen Yüksekdağ'a, Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıl 6 ay daha hapis cezası verildi.

HDP'nin rehin tutulan eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın gözaltında verdiği ifadede, "Ancak şaibelerle dolu bir siyasi geçmişi olan Erdoğan" sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaretten dolayı hakkında açılan davada hapis cezası verildi.

Diyarbakır 13. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, Yüksekdağ, rehin tutulduğu cezaevinde mazeret bildirerek Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılmazken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Sami Kabadayı ve Yüksekdağ'ın avukatı Serdar Çelebi katıldı.

AVUKATLAR SÖZ ALDI

Duruşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Sami Kabadayı, Yüksekdağ’ın mazeret dilekçesi sunduğuna dair UYAP’tan herhangi bir bilgiye ulaşılamadığını kaydederek, Yüksekdağ'ın bu tutumunu davayı uzatmaya yönelik bir amaç taşıdığı yorumunda bulundu. Kabadayı, "Sanığın müvekkile dönük beyanları, müvekkili küçük düşürmeye yönelik hakaret teşkil eden beyanlardır" iddiasında bulunarak, ceza verilmesini istedi.

Av. Serdar Çelebi, "Müvekkil daha önce huzurda savunma yapmak istediğini belirtmiştir. Yüzyüzelik ilkesi gereği usul yasanızda yazılı olan mahkeme huzurunda savunma yapılması bu hususta eksik kalmıştır" dedi.

Mahkeme heyeti, Yüksekdağ'a Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla 1 yıl 6 hapis cezası verdi.

'BİRÇOK ULUSLARARASI SÖZLEŞMEYE AYKIRI'

Mahkemenin verdiği hapis kararını değerlendiren Serdar Çelebi, "7 duruşma boyunca müşteki tarafından kimse gelmedi. Bu dosyaya katılıp karar talebinde bulunması ve karar verilmesi ayrıca dikkat çekicidir. Verilen kararı hukuka uygun olarak görmüyoruz. Bu birçok uluslararası sözleşmenin ihlalidir" diye konuştu.