‘2+2=KRDSTN' sergi salonunda şiir ve öykü dinletisi

1923 Lozan Antlaşması'nın yüz yıllık tarihine ışık tutan ‘2+2=KRDSTN' sergi salonunda Şair Dîlber Hêma ile Yazar Yaqob Tilermenî, şiir ve öykü dinletisi sundu, genç müzisyen Şarezîn'de yan flütüyle eşlik etti.

1923 Lozan Antlaşması'nın yüz yıllık tarihine ışık tutan '2+2=KRDSTN'  sergisi devam ediyor. 

Lozan 100'üncü Yıl Anma Komitesi (Lozan2023) ile Lozan Belediyesi’nin 28 Nisan'da kapılarını ziyaretçilere açtığı sergide, dört parça Kurdistan, Almanya ve İtalya'dan sanatçıların farklı disiplinlerden (video, performans, fotoğraf, yerleştirme, resim) eserleri yer alıyor. 

2+2=KRDSTN' sergisi kapsamında bugün şiir ve öykü dinletisi gerçekleştirildi. Şair Dîlber Hêma ile yazar Yaqob Tilermenî tarafından gerçekleştirilen şiir ve öykü dinletisine genç müzisyen Şarezîn'de yan flütüyle eşlik etti.

Dinleti öncesi düzenlenen söyleşide bir konuşma yapan Dîlber Hêma, Lozan Antlaşması'nın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında yapılan bu tür güncel sanat etkinliklerinin çok değerli olduğunu söyledi. 

Dîlber Hêma, “Bugün dünyanın dört bir yanında yaşayan Kürtler kendi topraklarının işgaline ve yaşatılan her türlü katliama rağmen kendi renkleriyle kültürüne, diline, sanatına sahip çıkarak 100 yıllık işgale karşı sanatsal duruşuyla bir direniş sergilemiştir” dedi.

Söyleşi sonrası şiir ve öykü dinletisi düzenlendi.

Küratörlüğü Barış Seyitvan ile Serdar Mutlu tarafından yapılan ve 19 Mayıs'a kadar sürecek olan '2+2=KRDSTN'  sergisinde şu sanatçıların eserleri yer alıyor:

Osman Ahmed, Havin Al-Sindy, Havar Amini, Vooria Aria, Khadija Baker, Savaş Boyraz, Wirya Budaghi, Timur Çelik, Salah Ebrahimi, Serhat Ertuna, Jacopo Gallico, Fatoş Irwen, Eren Karakuş, Serpil Odabaşı, Walid Siti, Hito Steyerl, Leyla Toprak.