Berlin Kürt Film Festivali başladı

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Berlin Kürt Kültür Festivali’nde bugün Nachbarn adlı Rojava’yı konu alan film gösterildi. Filmin yapımcısı Mano Khalil, yoğun ilgi gösteren izleyiciye teşekkür etti.

Dünyanın dört bir yanından Kürt sinemacıların katılımıyla gerçekleşen ve Kürt sinemasını sinemaseverlerle buluşturan Berlin Kürt Film Festivali 12’nci startını bugün vererek ilk günü tamamladı.

Festivalin bu yılki odak noktası “Rojava”.

Babylon sinemasında bugün gösterime giren Nachbarn adlı film, Kurdistanlıların yanı sıra Alman izleyicinin de büyük ilgisini çekti. Filmin yapımcısı Mano Khalil, gösterim sonrası izleyicilerin sorularını yanıtladı. Khalil, yoğun ilgi gösteren izleyicilere teşekkür etti.
Dört devlet tarafından işgal edilmiş Kürdistan topraklarını ele alan film, Rojava parçasını ele alınmış. Bir yandan Şam hükümeti bir yandan sıkıştırılan, diğer yandan Türk devletinin işgal ettiği Kuzey ve Doğu Suriye parçasında yaşananları konu ediniyor.
Festivalde Jîna Emînî’nin İran devleti tarafından katledilmesini protesto etmek amacıyla Jîna Emînî’nin büyük boy fotoğrafı da taşındı.

Çeşitli sanatsal etkinliklerin de konukların beğenisine sunulacak Berlin Kürt Film Festivali, 19 Ekim’e kadar sürecek.