Kevana Zerin: Katliam aydınlanana kadar direniş devam etmeli

Paris'ta yaşanan katliama ilişkin yazılı açıklama yapan Kevana Zerin Kadın Kültür Sanat Hareketi, katliam aydınlanana kadar alanlarda direnişin devam etmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Kevana Zerin Kadın Kültür Sanat Hareketi, Fransa'nın başkenti Paris’te bulunan Kürt Kültür Merkezi’ne yönelik saldırıya ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Kürtlere dönük gerçekleştirilen kültürel ve fiziki soykırım politikalarının artık Kürdistan sınırlarını aştığına değinilen açıklamada, "Bizce faili belli olan cinayetler, 10 yıl aradan sonra yine aynı yer ve aynı yöntemle işlenmiştir. AKP-MHP mafya gladio örgütünün kaçınılmaz sonunu geciktirmek için her tür kirli yöntemle Kürtlere saldırılarına hız vermiştir ve aslında işlediği cinayetlerle sonunu hızlandırmaktadır. Son Paris saldırısının 2013'teki ilk Paris saldırısının yıldönümüne denk gelmesi kesinlikle tesadüf değildir. AKP-MHP faşizminden ve baskılarından dolayı Avrupa'ya iltica etmek zorunda kalan Kürtlere ve kadınlara dönük saldırılarını o ülkelerdeki işbirlikçileri aracılığıyla gerçekleştirmektedir.

Faşizmde hiç bir sınır tanımayan T.C devleti Ortadoğu ve dünyada, direnen Kürt ve kadın gerçekliğini yok etmek için her türlü kirli planı devreye koymuştur. Çünkü AKP-MHP faşizmi ve Ortadoğunun tüm diktatörleri, Rêber Apo felsefesiyle beslenmiş mücadele gücü kazanmıştır. Kürt ve kadın gerçekliğinin kendi sonlarının getireceğini iyi bilmektedirler. Değerli Kürt halkı ve kadınlar; madem faşizm her mekan ve her anda saldırmakta o zaman her an ve her mekanda direnmek, diktatörlerin sonunu getirmek boynumuzun borcudur. Bu temelde Kevana Zerin Kadın Kültür Sanat Hareketi olarak Ahmet Kaya Kültür Sanat Merkezine yapılan kanlı saldırıyı lanetliyor, Fransa devletini eğer ortağı değilse işlenen cinayetleri ve arkasındaki kirli güçleri açığa çıkararak yargılamasını istiyoruz. Fransa hükümeti karanlıkta bıraktığı, aydınlatmadığı her cinayetin ortağı olarak tarih ve insanlık vicdanında er yada geç yargılanacağını bilmelidir.

Bu temelde başta sanatçı Mir Perwer ve iki yoldaşımız şahsında, bu yolda direnen, her türlü bedeli ödemekten çekinmeyen Kürt ve kadın gerçekliği önünde saygıyla eğiliyoruz. Başta kadın sanatçılar olmak üzere tüm sanatçıları Ahmet Kaya Kültür Merkezine dönük gerçekleştirilen katliam aydınlanana kadar alanlarda direnmeye çağırıyoruz" denildi.