'Tecride karşı sanatçı ve aydınlar rol almalı'

Kevana Zerin, "Rebêr Apo üzerindeki tecrit kırılana kadar direnmeye ve sanatçı, aydın rolümüzü oynamaya çağırıyoruz" dedi.

Kadın Kültür Sanat Hareketi Kevana Zerin tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Tarihte eşine ender rastlanan ağırlaştırılmış tecrit altında yaşayan Rebêr Apo'dan yaklaşık 20 aydır haber alınamamaktadır. Hiçbir hukukta tarifi olmayan bu durum, en son CPT'nin İmralı'ya gidişi ve Rebêr Apo ile görüşüldüğü açıklamasının ardından, Kürt halkı ve dostlarının aslında böyle bir görüşmenin yapılmadığını öğrenmesiyle Önderliğimizin durumuyla ilgili ciddi kaygılar yaratmış ve bu kaygı uluslararası kurumların kendi hukukunu çiğneyen tutumları karşısında öfkeye dönüşmüştür" denildi.

'ÖNDERLİĞİMİZİN FİZİKİ VARLIĞI CİDDİ TEHLİKEDE'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Önderliğimizin ve halkımızın yıllardır insanlık  adına sergiledikleri direniş tüm oyunlara, hilelere rağmen devam etmektedir. Ancak Kürt kadınları ve halkımız açısından kırmızı çizgimiz olan Önderliğimize yönelim ve Önderliğimiz etrafında 24 yıldır devam eden uluslararası komplo farklı şekillerde sürdürülerek devam ettirilmektedir. CPT'nin de dahil olduğu bu yeni aşama önderliğimizin fiziki varlığı ile ilgili ciddi tehlikeler yaratmaktadır. Bundan kaynaklı da KEVANA ZERİN olarak, başta kadın sanatçılar olmak üzere tüm aydınları ve sanatçıları, CPT açıklama yapana ve Önderliğimizle avukatlarının ve ailesinin görüşmesine kadar sürekli eylemlerle toplum görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Bugün Kürtçe müzik, tiyatro, sinema ve sanat yapabiliyorsak bunu Rebêr Apo ve Rebêr Apo felsefesiyle direnen kahramanlara borçlu olduğumuzu unutmadan, sonuç alana kadar sanatımızı sokağa dökerek, Rebêr Apo üzerindeki tecrit kırılana kadar direnmeye ve sanatçı, aydın rolümüzü oynamaya çağırıyoruz."