İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı tek kişilik hücrede

Görevi gasp edilen ve tutuklanan İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Azim Yacan, tek kişilik hücrede tutuluyor. Yacan, panik atak geçirdi.

Hakkındaki soruşturma bahane edilerek 8 Kasım’da gözaltına alınmasının ardından yeri kayyumla gasp edilen İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Azim Yacan, 11 Kasım’da tutuklanmıştı. Van T Tipi Cezaevi'nde gönderilen Yacan, daha sonra Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edilmişti.

TEK KİŞİLİK HÜCREDE

Erzurum'da üç gün boyunca hücrede tutulduktan sonra bu kez de tek kişilik koğuşa alınan Yacan'ın, başka koğuşa geçmek için yaptığı başvurular reddediliyor. Panik atak geçiren Yacan'a, televizyon, gazete ve kitap verilmiyor.

EŞİ: SİYASİLERİN KOĞUŞUNA ALMIYORLAR

Azim Yacan'ın eşi Hatice Yacan, dün eşiyle görüştü. Eşinin iki haftadır kimseyle görüştürülmediğini söyleyen Yacan, şunları söyledi:
"Eşim birkaç gündür artık yemek yememeye başladı. Dün avukatlarının hemen kendisini ziyaret etmesini istedi. Siyasi tutukluların bulunduğu koğuşa geçmek için yaptığı tüm başvurular, şu ana kadar reddedildi. Bunu nasıl reva görüyorlar? Bu uygulamanın sonlanması gerekiyor. Burada açık olan şey, bizi ve başkanı süründürmektir. Bunu yaparak hem aileyi hem de tutukluları zorda bırakmak istiyorlar. Cezaevi'ndeki uygulamalarla bizi bıktırmak istiyorlar."