Ömer: Hewlêr, sınırdaki mülteciler için ‘terörist’ dedi

Kürt parlamenter Soran Omer, Hewlêr hükümetinin Polonya, Almanya ve Avrupa Birliği’ne gönderdiği mektuplarda Belarus ve Polonya sınırındaki göçmenleri “terörist” olarak nitelendirdiğini söyledi.

Ekim ayındaki Irak seçimlerinde yeterli oy çoğunluğunu elde ederek seçilen Soran Omer, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Belarus-Polonya sınırında mahsur kalan Kürt göçmenlere ilişkin tutumu hakkında bir paylaşımda bulundu.

Kürt parlamenter, Facebook sayfasındaki paylaşımında Hewlêr yönetiminin Avrupa ülkelerine birer mektup gönderdiğini belirtti.

Soran’a göre Hewlêr hükümeti Belarus ve Polonya sınırındaki Kürt göçmenleri terörist ve suçlu olarak nitelendirdi, bazılarını ise kadın ve çocuk kaçırdığı için göç eden insanlar olarak suçladı.

KOMÜNİST PARTİ: GÖÇÜN NEDENİ ADALETSİZLİK

Öte yandan Kürdistan Komünist Partisi, göçe dikkat çekmek için Hewlêr’de bir eylem düzenledi.

Eylemde Hewlêr Şubesi Gençlik Birliği Sekreteri Raber Mexdîd tarafından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Soğuk ve açlıktan ötürü Belarus-Polonya sınırındaki göçmenlerin yaşamları için büyük bir tehdit altında. Birleşmiş Milletleri ve diğer uluslararası kuruluşları sorumluluklarını yerine getirerek göçmenlerin kötü durumunu ele almaya çağırıyoruz” denildi.

Aynı açıklamada göçün nedenini özgürlüklerin engellenmesi, adaletin eksikliği, temel hizmetler ve iş imkanlarının olmayışından kaynaklandığı ifade edildi.