Şehit Destan Botan son yolculuğuna uğurlandı

Nisêbîn’de 25 Temmuz’da düşmanına esir düşmemek için fedaice şehadete yürüyen YJA Star gerillası Destan Botan’ın cenazesi ailesi tarafından alınarak Cizîra Botan’da son yolculuğuna uğurlandı.

Mêrdîn'in Nisêbîn ilçesi Sakarya Caddesi üzerindeki bir evin 25 Temmuz’da yüzlerce Türk özel harekat ekiplerince ablukaya alınması ardından “teslim ol” çağrılarına karşı üzerindeki bombayı patlatarak şehit düşen YJA Star gerillası Destan Botan’ın (Kader Acar) cenazesi ailesi tarafından teşhis edilmesine rağmen DNA eşleşmesinin bekleneceği söylenerek teslim edilmedi ve Artuklu ilçesindeki Kamor Şehir Mezarlığı’nda bulunan Kimsesizler Mezarlığı’nda defnedildi.

DNA sonucu 65 gün sonra geldi. DNA sonucunun çıkmasının ardından ailesi, Acar’ın cenazesini almak için Mêrdîn’e geldi. Savcılık işlemlerinin ardından geç saatlerde cenaze defnedildiği yerden çıkarılarak aileye teslim edildi.

Kendi imkanları ile kiraladıkları cenaze aracıyla cenazeyi alan aile, Şirnex’in Cizîr  ilçesine geçti. Cizîr Asri Mezarlığı’na götürülen Destan Botan’ın cenazesi, abluka altına alınan mezarlıkta sadece ailesi ve bir kısım yakınlarının katılıma izin verilen törenle son yolculuğuna uğurlandı.