Şenyaşar: Adalet Bakanı üzerimizdeki zulmü görmezden geliyor

Urfa Adliyesi önünde 246 gündür annesi ile birlikte adalet mücadelesi veren Ferit Şenyaşar, “Adalet Bakanı açılışlara katılıp adaletten bahsediyor ancak bizim üzerimizdeki zulmü görmezden geliyor” dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbeti devam ediyor.

Adalet mücadelelerinin 246’ıncı gününde olan aile, katillerinin hak ettikleri cezayı almalarını ve hapishanede olan Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılmasını istiyor.

AKP Milletvekili Yıldız ve akrabaları tarafından işyerlerinde saldırıya uğradıklarını, yaralı bir halde hastaneye kaldırılırken orada da iki kardeşi ve babasının katledildiğini hatırlatan Ferit Şenyaşar, olay bütünlüklü iken Urfa Başsavcısı’nın iki ayrı dosyaya ayırdığını belirtti.

HASTANE  DOSYASI ORTADA YOK

Şenyaşar, devletin hastanesinde katledildiklerinin altını çizerek, şunları belirtti: “Devletin hastanesinde katlediliyoruz ama hastanenin kayıtları bile ortada yok. Başsavcı olayı bir tek dosyada değerlendirmesi gerekirken, iki farklı dosya açtı ve hastane dosyası halen ortada yok. Sadece iş yerindeki olay ile ilgili dosyayı açtı ve siyasi baskı altında kardeşime ağır bir ceza verdi. Babam ve kardeşlerimin failleri aynı kişiler olmasına rağmen hastane davası bugüne kadar açılmış değil. Katliamın üzerinden 3 yıldan fazla süre geçti ama hastane dosyasına ilişkin herhangi bir adımın atılmış olmaması tamamen suçtur.”

‘ADALET MÜCADELESİ VERİYORUZ’

Katliam faillerinin arasında iktidar partinin milletvekili ve MYK üyesinin olmasından kaynaklı savcıların cesur davranıp olayı detaylı ele almadıklarını vurgulayan Şenyaşar, “Savcılar hastane dosyası ile ilgili yasal işlem başlatmıyorlar. Çünkü bu mesele, onları da aşan bir mesele haline gelmiş. O yüzden biz annemle beraber adliye önünde bir adalet nöbeti başlattık. Bu nöbetimiz sadece bir oturma eyleminden ibaret değildir. Her şeyden öte bir adalet mücadelesi yürütüyoruz. Mücadelemiz esnasında da 5 kez gözaltına alındık, 2 kez de polisler tarafından darp edilerek hastanelik olduğumuz için gözaltı işlemi iptal edildi. Zaten en sondaki gözaltı kararımız tamamen bir skandaldı. Urfa Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü, savcı kararı olmadan bizi gözaltına aldı. Avukatlarımız, savcı ile görüştüklerinde kendisinin bundan haberdar olmadığını söyledi” diye konuştu.

‘BAKAN AÇILIŞLARDA ADALETTEN BAHSEDİYOR’

Sürdürdükleri adalet mücadelesinde kararlı olduklarını söyleyen Şenyaşar, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Yakınlarımızı katledenler toplum içerisinde dolaşınca, biz evimizde oturamıyoruz. Buradaki mücadelemizi annemle beraber sürdürüyoruz. Emniyet ve savcının da tüm çabası, bizi buradan nasıl uzaklaştıracakları. Bunun için de tüm yöntemleri denediler; gözaltına aldılar, para cezası yazdılar, darp ettiler, işkence yaptılar… Tüm bunlara rağmen mücadelemize devam ettiğimiz için, şu anda annem hakkında kamu memuruna hakaretten dolayı dava açmışlar. Annem hakkında 4 yıla kadar hapis cezası istiyorlar. Bu hukuksuzluğu ve adaletsizliği tüm dünya izliyor. Adalet Bakanı açılışlara gidip ‘adaletten’ bahsediyor ancak bizim üzerimizdeki zulmü görmezden geliyor.”