Şenyaşar Katliamı: Savcı 9. kez değiştirildi!

Şenyaşarlar'ın katledilmesiyle ilgili davanın savcısı, 9. kez değiştirildi.

AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının Suruç Devlet Hastanesi'nde 14 Haziran 2018'de Şenyaşar Ailesi fertleri Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Adil ve Celal'i katletmesine dair 3 yıl 5 aydır  "gizlilik" kararıyla devam eden soruşturmanın savcısı, 9. kez değiştirildi.  AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı Şenyaşar Ailesi'nin iş yerlerinde başlamış, saldırıda ağır yaralanan Adil ve Celal Şenyaşar kardeşler ile hastaneye gelen baba Hacı Esvet Şenyaşar, Suruç Devlet Hastanesi'nde katledilmişti.
Soruşturma işyeri ve hastane olarak ikiye ayrılırken, işyerine ilişkin açılan davanın Malatya'da görülen 2 Nisan tarihli duruşmasında, Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız'a ise 18 yıl hapis cezası verilmişti.
Dosyada düzeltme talebiyle adliyeye giden Ferit Şenyaşar, savcının 9'uncu kez değiştiğini öğrendi. Daha önce dosyaya bakan 7'nci savcı, aileye hastanede yaşananlara dair 23 kişinin tespit ettiğini söyledikten kısa bir süre sonra değiştirilmişti. 3 ay önce dosyayı devralan savcı Mehmet Alpaydın, bu sürenin 45 gününü izinde geçirdi.