GÖRÜNTÜLÜ

Emine Şenyaşar'ın adalet arayışına destek

Şenyaşar Ailesi’nden YJA Star gerillası Sema Brûsk, “Emine Ana’nın bu adaletsiz sisteme karşı yıllardır sürdürdüğü mücadeleden büyük bir moral ve güç alıyorum” dedi.

GERİLLA'DAN ADALET DİRENİŞİNE DESTEK

Şenyaşar Ailesi’nin bir mensubu olarak hukuksuzluğu, adaletsizliği ve vahşeti kabul etmediğini, adaleti gerilla saflarına katılarak sağlamayı tercih ettiğini belirten YJA Star gerillası Sema Brûsk, özgürlük saflarında ailenin yurtseverlik duygularına paralel bir mücadele yürüteceğini söyledi. Sema Brûsk, ailenin büyük mücadelesine derin bir saygı duyduğunu ve mücadeleci ruhu karşısında gururlu olduğunu vurguladı. 

Adalet savaşının en önemli örgütleme ayağı olan Kürt analarından büyük bir moral ve güç aldıklarını kaydeden YJA Star gerillası Sema Brûsk, Kurdistan gerillalarının da en büyük adalet savaşını dağlarda sürdürdüğünü hatırlattı. 


TÜRK SİSTEMİNDE ADALET YOK

Gerilla Sema Brûsk, ANF’ye şunları söyledi: “Türk hükümeti nezdinde adalet, Kürt halkı söz konusu olunca yok oluyor. Bir Kürt genci eline bir taş alıp atması karşılığında on yıllara varan cezalarla zindanlarda çürütülürken, bir kadına tecavüz eden suçluya hiçbir ceza verilmiyor. Türk sisteminde Kürtlere adalet yok. 

EMİNE ANA’NIN MÜCADELESİ BÜYÜKTÜR

Adaletten bahsedince insanın aklına, adalet için en büyük mücadele yürütme cesaretini gösteren Şenyaşar Ailesi geliyor. Emine Ana’nın eylemleri kutsaldır. Çok büyük bir mücadele yürütüyor kendisi. Eşi ve iki oğlu vahşice katledildi. Görüntüler olmasına rağmen bir oğlu da zindana atıldı. Emine Ana bu adaletsiz sisteme karşı aylardır eylemini sürdürüyor. Ben, bu mücadele karşısında büyük bir moral ve güç aldığımı söyleyebilirim. Türk devleti sanki hiçbir şey olmamış, hiçbir şey yaşanmamış, o insanlar katledilmemiş, o insan zindana koyulmamış, o ana adliye binasının önünde oturmamış gibi davranıyor. Görmezden gelmeleri kabul edilebilecek bir durum değildir.

AİLENİN ARAYIŞINA CEVAP OLABİLMEK İÇİN

Ben de Şenyaşar Ailesi’nin bir mensubu olarak böylesi bir hukuksuzluğu, adaletsizliği, vahşet durumunu kabul etmiyorum. Türk devleti tarafından yılarca işkencelere, tutuklanmalara ve katliamlara uğramış bir ailedir. Ben de bu kadar işkence ve zulme başkaldırmak ve ailenin mücadelesine ve adalet arayışına cevap olabilmek için yönümü adaletin en büyük sağlayıcı partisi olan PKK saflarına verdim. Özgürlük saflarında ailenin yurtseverlik duygularına paralel bir mücadele yürüteceğim. Bu temelde onların bu büyük mücadelesine derin bir saygı duyuyor ve onların mücadeleci ruhu karşısında gururlu olduğumu belirtiyorum. Emine Ana’nın verdiği mücadele, her Kürt insanına, analara ve tüm dünyaya örnek olmalıdır. Destek olunmalıdır. Bu mücadele, bu direnç toplumsallaşmalıdır.“