Şırnak'ta 14, Amed'de 1 gözaltı

Şırnak'ta Cizre'de katledilen Mahmut Duymak'ın oğlunun da aralarında olduğu 14 kişi, Amed'de de 1 genç gözaltına alındı.

AKP-MHP iktidarının Kürt halkına dönük siyasi soykırım operasyonları sürüyor.

ŞIRNAK
Şırnak merkez ve ilçelerinde bu sabah saatlerinde birçok eve siyasi soykırım operasyonu düzenlendi. Operasyonlarda Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerinin de bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar arasında, HDP’li Şırnak Belediye Meclis üyesi Gurbet Güleş ve Cizre’deki soykırımcı saldırılar sırasında bir evin bodrum katında katledilen Mahmut Duymak’ın oğlu Fırat Duymak’ın da bulunduğu öğrenildi.

AMED
Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından dün akşam saatlerinde Bağlar ilçesinde bulunan Kuruçeşme Mahallesi Karacadağ Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda bulunan Altındaş Ailesi'nin evine baskın düzenlendi. Özel harekât polislerinin katılımıyla yapılan baskında evin kapısı koçbaşı ile kırılarak, evdeki eşyalar dağıtıldı. Yapılan ihbar sonucu gerçekleştiği belirtilen baskında herhangi bir bulguya rastlanmazken, evde kimsenin olmadığı öğrenildi. Baskın öncesi 22 yaşındaki Reber Altındaş’ın gözaltına alındığı ve hakkında yürütülen soruşturma kapsamında eve baskın düzenlendiği belirtildi.